Krađa lančića stradalog mladića: Sumnja pala na tri radnika patologije

Nestanak zlata prijavila je porodica U. Ć. iz Kotora, koji je 13. juna poginuo prilikom vožnje motorom
117 pregleda 0 komentar(a)
Kotor, protest, Uroš Ćorović, Foto: Ivana Komnenić
Kotor, protest, Uroš Ćorović, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 17.07.2013. 14:27h

U okviru istrage nestanka lančića sa tijela mrtvog dječaka U.Ć. (17) iz Kotora došlo se do sumnji da je zlato moglo nestati samo u prostorijama Odjeljenja za sudsku medicinu Kliničkog centra u Podgorici.

“Vijesti” saznaju da je tokom istrage sumnja pala na tri radnika patologije, koji su 13. juna, kada je dovezeno beživotno tijelo bili u kontaktu sa dječakom.

Tužilac iz Kotora Boris Savić naredio je da se obavi poligrafsko testiranje troje radnika sa patologije, koji pripremaju tijelo za obdukciju, ali ta policijska metoda još nije završena.

“Istraga u ovom predmetu nije okončana niti može biti završena. Radimo na tome da utvrdimo čija je odgovornost oko nestanka zlatnog lančića. Prema onom što imamo do sada lančić je bio u kesi sa tijelom dječaka i tako je dovezeno do Kliničkog centra. Šta je bilo, pokušaćemo da utvrdimo”, kazao je Savić.

On je naveo da ukoliko se pronađe osumnjičeni on će biti odgovoran za krivično djelo “krađa”.

“Istraga u ovom predmetu nije okončana niti može biti završena", rekao je tužilac iz Kotora

Podgorička policija po nalogu tužioca uzela je izjave od svih radnika KC-a, koji su bili u kontaktu sa beživotnim tijelom dječaka, a oni su svi negirali da su vidjeli kesu sa lančićem.

Svi radnici su pojasnili da na tijelu dječaka nije bilo zlatnog lančića, te da zlato nijesu vidjeli ni u mrtvačkoj kesi, koja je bila puna krvi.

Tužilac Savić je kazao “Vijestima” da je on naredio policiji da posjeti sve zlatarske radnje za otkup kako bi provjerili da li je neko prodavao možda nakit, koji je nestao sa tijela dječaka.

Nestanak zlata prijavila je porodica U. Ć. iz Kotora, koji je 13. juna poginuo prilikom vožnje motorom na putu Trojica-Kotor.

Porodica i prijatelji mladića su sa mirnim okupljanjima ispred zgrade Osnovnog suda u Kotoru počeli prije nekoliko dana, jer su željeli na taj način da izraze revolt zbog krađe lančića nastradalog mladića.

Porodica mladića je spremna i da plati, samo da im se vrati lanac, koji za njih nema materijalnu vrijednost već jednu drugu, mnogo veću.

Nakon Uroševe tragične smrti, njegovi drugovi i drugarice su na mjestu gdje je poginuo, na zidu pored puta, ispisali grafit sa porukom: “Urke počivaj u miru, vole te tvoji bajkeri”.

Bonus video: