Trener: Pauel i Simpsonova da preuzmu odgovornost za doping

"Vrijeme je da preuzmu odgovornost za korišćenje dopinga, a ne da traže žrtvenog jarca, bilo da je ta osoba njihov terapeut, konobar ili neko drugi", rekao je Zereb
0 komentar(a)
Asafa Pauel, Foto: Reuters
Asafa Pauel, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.07.2013. 09:12h

Trener jamajčanskih atletičara koji su bili pozitivni na nedozvoljene supstance, Asafe Pauela i Šeron Simpson, rekao je da im nije dao doping sredstva i dodao da je vrijeme da "preuzmu odgovornost za prekršaj, a ne da traže žrtvenog jarca".

Atletski trener Kristofer Zereb negirao je da je Pauelu i Simpsonovoj obezbijedio nedozvoljene supstance i rekao da nije ništa skrivio...

Pauel, bivši svjetski rekorder na 100 metara i Simpsonova, trostruka osvajačica olimpijskih medalja, bili su pozitivni na stimulativno sredstvo oksilofrin. Oni su testirani prošlog mjeseca na državnom prvenstvu Jamajke.

Njihov agent, Pol Dojl, tvrdi da su rezultati bili pozitivni na doping zbog "nečega u novim suplementima koje im je Kristofer obezbijedio".

U mejlu poslatom agenciji AP, Zereb je rekao da je razočaran što su ga atletičari okrivili za svoje prekršaje.

"Vrijeme je da preuzmu odgovornost za korišćenje dopinga, a ne da traže žrtvenog jarca, bilo da je ta osoba njihov terapeut, konobar ili neko drugi. Atletičari uvijek pričaju iste priče - da je za njihove greške kriv neko drugi", navodi se u imejlu.

Italijanska policija je juče pokrenula istragu protiv Pauela, Simpsonove i Zereba zbog kršenja zakona o dopingu.

Dan ranije, policija je u njihovim hotelskim sobama u gradu Linjano Sabjadoro pronašla neidentifikovane supstance.

Policija je saopštila da je pretres soba izveden poslije dojave Svjetske antidoping agencije (WADA).

Dojl je rekao da su sprinteri sarađivali sa WADA, jer se sumnja da im je Zereb dao suplemente koji sadrže zabranjene supstance, kao i da su Pauel i Simpsonova znali za raciju, ali da su to krili od trenera.

"Asafa i Šeron su tokom karijere bili testirani više od 100 puta... I nikada nisu bili pozitivni. Sada su promijenili suplemente i prvi put kada su testirani, bili su pozitivni. Kris im je to obezbijedio. Ne kažem da je to uradio namjerno, ali ti dodaci sadrže nedozvoljene supstance", rekao je Dojl.

Bonus video: