Perišiću srebro na Gran priju u Zadru

U borbi za zlatnu medalju, na novih 15 meta, Perišić je u tijesno, tek u posljednja 3 hica, poražen od Glasnovića rezultatom 9:7.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2013. 17:34h

Crnogorski strijelac Nikola Perišić osvojio je srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju Grand Pri grada Zadra, koje je okupilo preko 50 takmičara iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i San Marina, saopšteno je iz Streljačkog saveza Crne Gore.

Crnogorski reprezentativac se nakon kvalifikacija plasirao u finalna nadmetanja kao petoplasirani, sa 110 pogodaka (po serijama 23, 20, 21, 24, 22), da bi u polufinalu na novih 15 meta bio najbolji među šestoricom finalista, ostvarivši 13 pogodaka, čime se direktno plasirao u borbu za zlato.

Drugi finalista je određen tek nakon raspucavanja između hrvatskog olimpijca Glasnovića i takmičara iz San Marina, koji su bili izjednačeni na 11 pogodaka, gdje je pobijedio iskusni Josip Glasnović (finalista Olimpijskih igara u Pekingu).

U borbi za zlatnu medalju, na novih 15 meta, Perišić je u tijesno, tek u posljednja 3 hica, poražen od Glasnovića rezultatom 9:7.

"Vrlo sam zadovoljan svojim nastupom, posebno u polufinalu kada sam pobijedio strijelce svjetske klase kakvi su Anton i Josip Glasnović. U borbi za zlato ponestalo mi je kondicije u koncentraciji, tako da ne žalim za propuštenim", izjavio je Perišić.

U ekipnoj konkurenciji, kombinovani sastav ekipe SK Herceg Novi (Perišić 110, Berti 107, Racković 103) takođe je osvojio srebrno odličje, iza zagrebačke ekipe "Gaj".

Naredni nastup naših takmičara je Evropsko prevenstvo u njemačkom Sulu, od 28. jula, gdje za Crnu Goru nastupaju Racković, Marković i Perišić...

Bonus video: