Beograđanin Miloš Delibašić uhapšen zbog ubistva Vidakovića u Budvi

"Vijesti" saznaju da je u akciji uhapšeno više osoba, a uskoro se očekuju njihova privođenja
79 pregleda 0 komentar(a)
ubistvo Miloš Vidaković, Foto: Vuk Lajović
ubistvo Miloš Vidaković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.07.2013. 17:01h

U Crnoj Gori i Srbiji u toku su hapšenja osoba koje su povezane sa ubistvom Pančevca Miloša Vidakovića u Budvi.

"Vijesti" saznaju da su u akciji uhapšene dvije osobe u Budvi, koje se trenutno nalaze u zgradi tamošnje policije.

Riječ je o srpskom državljaninu Milošu Delibašiću, članu grupe Branislava Bojanića iz Beograda, koji je u Srbiji poznata po razbojničkim akcijama.

Direktor srpske policije Milorad Veljović potvrdio je oko 18.30 časova za "Vijesti" da je u Budvi uhapšen Delibašić, a da su u Srbiji privedene još četiri osobe zbog sumnje da imaju veze sa organizacijom, planiranjem i egzekucijom Miloša Vidakovića.

"Tačno je da je u Budvi uhapšen Delibašić i još jedna osoba, U toku su saslušanja, a u cilju istrage ne mogu saopštiti više detalja o tome. Dok razgovaram sa vama u toku su sastanci vrha Uprave policije Crne Gore sa predstavnicima crnogorskog tužilaštva sa našim operativcima i tužiocima, a sada radimo na tome da se nađu dokazi za još neka ubistva koja su se dogodila u dvije zemlje", kazao je Veljović "Vijestima".

On je kazao da se među uhapšenim osobama nalazi naručilac, ali i ubica Vidakovića."Naravno, ovaj slučaj nije sam za sebe, sve ima šire okvire. Bilo bi nekorektno da u ovom trenutku iznosim više detalja o kojim ubistvima je riječ, ali radimo na tome da se rasvijetle još neki zločini", kazao je direktor srpske policije, tokom pauze sastanka sa kolegom iz crnogorske UP Slavkom Stojanovićem.

"Tačno je da je u Budvi uhapšen Delibašić i još jedna osoba, U toku su saslušanja, a u cilju istrage ne mogu saopštiti više detalja o tome", kazao je Veljović

Uprava policije je saopštila da je u akciji policija Crne Gore i Srbije više osoba uhapšeno radi prikupljanja dokaza u vezi sa rasvjetljavanjem ubistva Vidakovića.

"Zajednička akcija se sprovodi na osnovu dosadašnje saradnje i rada zajedničkih istražnih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslava Crne Gore i Direkcije policije MUP-a Republike Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala.

Akcija je započeta nakon sastanka direktora policija dvije države, Slavka Stojanovića i Milorada Veljovića, i predstavnika Tužilaštva Crne Gore i Srbije, koji je danas održan u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Više očevidaca ubistva, ispričalo je “Vijestima” da se ubica 1. jula prišunjao između stolova lokala ispod bedema Starog grada i zapucao naočigled više od 300 posjetilaca popularnog šanka u Budvi.

Gotovo svi očevici rekli su policiji da je ubica mršav, srednjeg rasta, a da je na sebi imao bijelu košulju i veliki sombrero.

Nakon što je izrešetao Pančevca, ubica sa šeširom je trčeći ka šetalištu ispalio još nekoliko hitaca.

Gotovo svi očevici rekli su policiji da je ubica mršav, srednjeg rasta, a da je na sebi imao bijelu košulju i veliki sombrero

Ranjeni mladić pao je na kameni pločnik, a nekoliko konobara i posjetilaca lokala mu je pritrčalo u pomoć, donoseći mokre peškire kako bi pokušali da zaustave krvarenje.

Ubica imao pomagača

Budvanska policija vjeruje da je ubica stigao iz Srbije, kao i da je imao i pomagača, koji ga je automobilom čekao.

Više sagovornika “Vijesti”, kazalo je da je, prema njihovim podacima, ubica u stopu pratio Vidakovića od Kotora do Budve.

Dosije Vidakovića

Ubijeni Miloš Vidaković je ima podeblji dosije u srpskoj policiji, a prije dva i po mjeseca preživio je pokušaj ubistva u beogradskom naselju Galenika. 18. aprila ove godine - Vidaković je sa više metaka ranjen u butinu i u lijevo uvo na uglu ulica Batajnički drum i Jovana Stoisavljevića u Beogradu, nakon što se na tom mjestu sastao sa jednom mladićem.

Sigurne smrti te noći spasao ga je pancir. 25. avgust 2009 - Vidaković je ranjen u nogu nakon sukoba kriminalnih grupa. On je tog ljeta usred bijela dana pogođen u Karađorđevoj ulici u Beogradu, a napadač, koji nije otkriven, ka njemu je ispalio nekoliko metaka. 2. jul 2009 - Tog ljeta mediji u Srbiji pisali su da je bio u toku ulični rat bandi u Pančevu, gdje se kao jedan od aktera čestih obračuna pominja Vidaković.

Na njega je 2. jula te godine pucano. Pominjano je da se obračun bandi događa zbog sukoba oko prevlasti za prodaju droge, dok je drugi razlog naveden kockarski dug. 20. oktobar 2005 - Ubijeni Pančevac preživio je i tešku saobraćajnu nesreću na pančevačkom mostu, kada je vozeći BMW probio ogradu i sletio na željezničku prugu. U toj nesreći poginuo je njegov saputnik Beograđanin Zoran Lukić (24), dok je Vidaković imao teške povrede. 10. jul 2004 - Uhapšen je jer je ranije iste godine, nakon prebrze vožnje centrom Beograda, pretukao policajce koji su ga zaustavili zbog divljačke vožnje.

Bonus video: