Marusija od sljedeće sezone koristi Ferarijeve motore

"Veoma je značajno što će nas snabdijevati najuspješniji proizvođač motora u istoriji Formule jedan", rekao je Endi Veb, generalni direktor Marusija
0 komentar(a)
Marusija, Foto: Beta/AP
Marusija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.07.2013. 12:59h

Ekipa Formule jedan Marusija saopštila je danas da će od sljedeće sezone koristiti motore italijanskog proizvođača Ferarija.

Dogovorom o tehničkom partnerstvu, pored motora, Ferari će Marusiju snabdijevati mjenjačima i ostalim sličnim sistemima.

Generalni direktor Marusije Endi Veb rekao je da je dogovor sa Ferarijem značajan za dugoročnu budućnost ekipe.

"Veoma je značajno što će nas snabdijevati najuspješniji proizvođač motora u istoriji Formule jedan. Dogovor dokazuje našu posvećenost sportu i odlučnost da nastavimo da napredujemo ka ispunjenju dugoročnih ambicija", rekao je Veb.

Od sljedeće sezone ekipe u Formuli jedan će umjesto dosadašnjih 2,4 litarskih V8 motora koristiti 1,6 V6 litarske turbo motore.

"Radujemo se radu sa Ferarijem tokom uzbudljive nove ere u takmičenju u Formuli jedan", dodao je on.

Od ulaska u Formulu jedan, na početku sezone u 2010. godini, Marusija je koristila Kosvortove motore. Veb je pohvalio rad britanske kompanije u prethodnim godinama.

"Zahvalni smo Kosvortu sa kojima smo sarađivali od debitantske sezone. Kosvort je bio sastavni dio našeg napretka. Nastavićemo da radimo zajedno i u drugom dijelu ove sezone kako bismo ostvarili zajedničke ciljeve, prije nego što ta kompanija napusti takmičenje", rekao je on.

U devet trka u šampionatu Formule jedan Marusija ove sezone nije osvojila nijedan bod.

Bonus video: