Zavirite u fabriku lutaka za seks (18+)

"Ove lutke nisu samo igračke za seks, one su puno više..."
53 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2013. 12:31h

Fotograf Zakari Kanepari započeo je zanimljiv foto projekat "Love Machines" ("Ljubavne mašine") u kojima se pozabavio popularnim lutkama za seks Real Dolls koje su već neko vrijeme pravi hit među zaljubljenicima u ovaj tip zabave.

Međutim, kanepari je snimio i zanimljiv video koji prikazuje i kako nastaju ove veoma realne lutke koje dostižu cijenu od 7.000 dolara, a prilagođene su preferencijama mušterija.

Kanepari i njegov kolega, filmadžija Dre Kuper, družili su se s Metom Mekulenom, tvorcem zastrašujuće stvarnih "Barbika za odrasle".

"Oduvijek sam htio da stvaram skulpture žena, a moj se hobi vremenom razvio. Ovo je logičan nastavak i nešto što sam oduvijek htio da radim", rekao je Mekulen, čija porodica nije imala razumijevanja za njegov novi hobi.

Iako nije imao podršku porodice, prototip lutke koji je objavio na internetu naišao je na vojsku potencijalnih mušterija koje su htjele da saznaju kako nabaviti jednu takvu "anatomski tačnu" lutku.

"Shvatio sam da je to put kojim treba da idem i jednostavno sam ih počeo proizvoditi. Tako je rođen Real Doll", rekao je Mekmulen.

Uprkos bizarnoj prirodi njegovog posla, Mekmulen ne osuđuje mušterije i prisjeća se kupca koji je živio u bespućima Aljaske, a lutku je kupio jer je bio usamljen.

"Ove lutke nisu samo igračke za seks, one su puno više. Za početak, ove lutke ne može imati svako. To nije nešto što nakon korištenja spremite pod krevet. S mušterijama mjesecima radimo na izgledu lutaka, a mušterije im na kraju daju i ime. Odnose se prema njima kao prema osobama. I nikada ih zbog toga neću osuđivati, a smatram i da niko nema pravo da ih zbog toga osuđuje".

Bonus video: