„Adidas” suspendovao ugovor sa Gejom

Po važećem ugvoru, Adidas može da raskine ugovor sa sportistom „ukoliko je posjedovao doping supstance, ili bio pozitivan na njih”
1 komentar(a)
Tajson Gej, Foto: Beta/AP
Tajson Gej, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.07.2013. 14:45h

Kompanija Adidas suspendovala je sponzorski ugovor sa Tajsonom Gejom, koji je bio pozitivan na doping testu.

„Šokirani smo najnovijim vijestima i uprkos pretpostavci nevinosti, dok se ne dokaže suprotno, naš ugovor sa Tajsonom je privremeno suspendovan”, kaže se u saopštenju Adidasa.

Po važećem ugvoru, Adidas može da raskine ugovor sa sportistom „ukoliko je posjedovao doping supstance, ili bio pozitivan na njih”.

Pored Geja, u nedjelju je saopšteno da je pozitivan na doping bio i bivši svjetski rekorder, Asafa Pauel, kao i olimpijska vicešampionka na 4x100 metara Šeron Simpson - oboje su pali na doping testu na šampionatu Jamajke prošlog mjeseca.

Bivši svetski šampion na 110 metara s preponama Francuz Lađi Dukure nije iznenađen pozitivnim doping nalazom Amerikanca Tajsona Geja.

„U suštini, svi znaju da neki sportisti ne piju samo vodu. Ima atletičara koji trče i zalažu se, a ima onih koji bi prečicom da dođu do cilja”, rekao je Dukure, povlačeći paralelu sa biciklizmom.

Bonus video: