Bijeg od publiciteta

Džoana Rouling tajni autor krimi romana

Roman je baziran na priči privatnog detektiva, bivšeg ratnog veterana, koji istražuje smrt manekenke, prenosi Sandej Tajms.
94 pregleda 1 komentar(a)
Džoan Rouling, Foto: Startribune.com
Džoan Rouling, Foto: Startribune.com
Ažurirano: 15.07.2013. 12:11h

Džoana Rouling, poznata kreatorka serijala o Hariju Poteru, priznala je da je pod pseudonimom napisala detektivski roman.

Roman "The Cuckoo's Calling" (Zov kukavice) kritika je nazvala najboljom debitanskom krimi pričom u proteklih nekoliko godina.

Roman je baziran na priči privatnog detektiva, bivšeg ratnog veterana, koji istražuje smrt manekenke, prenosi Sandej Tajms.

Zapanjeni moćima jednog početnika u stvaranju tako dobro konstruisanog djela, novinari su krenuli u potragu za izvjesnim Robertom Galbrajtom koji je potpisan kao autor romana, i put ih je doveo do poznate britanske književnice.

"Nadala sam se da će ova tajna potrajati malo duže", kazala je 47-godišnja Rouling, dodajući da je bilo tako "oslobađajuće iskustvo" kriti se iza Roberta Galbrajta.

"Bilo je predivno objaviti roman bez publiciteta i očekivanja, i pravo zadovoljstvo dobiti pohvale pod drugim imenom", navela je ona.

Priča romana, objavljenog u aprilu, odvija se oko detektiva Kormorana Strajka, ratnog veterana, ranjenog u Avganistanu, a roman je ocijenjen najvišim ocjenama od strane pisaca krimi romana.

Džoana Rouling je prošle godine izdala "prvijenac" namijenjen odrasloj publici, roman "The Casual Vacancy", koji je prodat u milionskom tiražu, ali je dobio i prilično loše ocjene kritike.

Preporučujemo za Vas