Mirjana Karanović igra majku Nikole Tesle, traži se glumica za sestru naučnika

"Majkl je zadržao autentičnost i ovaj film bi trebalo da konačno učini da svijet postane svjestan šta je sve Tesla učinio za svijet"
106 pregleda 3 komentar(a)
Mirjana Karanović, Foto: Wikimedia
Mirjana Karanović, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 15.07.2013. 10:36h

Glumica Mirjana Karanović pridružuje se ekipi koja će snimati film o životu Nikole Tesle. Ona će u filmu koji će od jeseni biti sniman u Srbiji i Sjedinjenim Američkim Državama, igrati Đuku, Teslinu majku.

"To je vrlo mala uloga u filmu, ali je Đuka odigrala vrlo značajnu ulogu u životu Nikole Tesle", kazala je Karanović.

"Đuka je", dodaje ona, "pomogla da se Tesla definiše kao osoba".

"Čast mi je da glumim ovu ženu koja je izvela na put tako zanimljivu i jaku porodicu".

Od trenutka kada je pročitala scenario američkog reditelja Majkla Entona, Mirjana Karanović je, kaže, znala da je želi ulogu Georgine Đuke Mandić (Tesla).

Priču o Tesli, dodaje Karanović, Entoni je napisao baš onako kako se ona i dogodila.

"Majkl je zadržao autentičnost i ovaj film bi trebalo da konačno učini da svijet postane svjestan šta je sve Tesla učinio za svijet", kaže Karanović.

Reditelj Majkl Enton kaže da je Mirjanom Karanović u ulozi Tesline majke pravi blagoslov za film.

"Đuka je bila poznata kao odlučna žena, jakog duha, ona je bila inventivna i nepokolebljiva kada su njena uvjerenja u pitanju. To su vrijednosti koje su pomogle da vodi sina tokom života, pa i poslije njene smrti", kazao je Enton, objašnjavajući zbog čega je, osim uspješne glumačke karijere, doprinijelo izboru Karanovićke za ulogu Tesline majke.

Branko Tomović u ulozi Nikole Tesle

Mirjana će svoje scene snimati u Srbiji tokom oktobra i novembra. Ulogu Nikole Tesle u filmu će igrati srpski glumac Branko Tomović. Još nije odlučeno ko će igrati Teslinu sestru.

Ključne scene filma "The Mad Scientist", koje će biti snimane u Srbiji, biće snimljene na srpskom jeziku.

"Tesla je bio Srbin. On i njegova porodica su govorili srpski, pa verujem da bi i sam želio da se njegov jezik u filmu prikaže autentično. Za mene nije bilo dileme, jer ako je Tesla sa svojom majkom govorio na srpskom jeziku, onda želim da tako bude i u mom filmu", kazao je ranije reditelj.

Interesovanje za film je, prema pisanju "Blica", veliko i za uloge su zainteresovani i veliki holivudski glumci, među kojima je i nekoliko dobitnika oskara. Projekat je izrastao i premašio prvobitne ambicije, pa je ekipa zbog toga i odložila početak snimanja, koje je planirano za avgust.

"Ambicija mi je da napravim veliki film, film za oskara, koji će biti dostojan veličine čovjeka o kom govori. Da bih to postigao, neophodan mi je veći budžet od onog koji smo planirali i zbog toga pozivam javnost da mi u tome pomogne, ne samo u SAD, već i u Srbiji. Nadam se da će ljudi koji za to imaju sredstava, imati i sluha za djelo kakvo želim da stvorim i da će biti voljni da mi u tome pomognu", nada se reditelj.

Bonus video: