KARATE

Po medalje 21 karatista

Cilj naše selekcije je da se u konkurenciji 103 ekipe sa Starog kontinenta u Crnu Goru donese oko pet medalja, na koje će jurišati 16 karatista i pet karatistkinja u 11 kategorija.
77 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 21:59h

Nakon dvomjesečnih priprema u sportskoj sali Karate kluba Budućnost, selektor Rajko Vujošević objavio je danas spisak takmičara za 6. Evropsko univerzitetsko prvenstvo, koje će se u Budimpešti održati do 18. do 21. jula 2013. godine.

Cilj naše Univerzitetske selekcije je da se u konkurenciji 103 ekipe sa Starog kontinenta u Crnu Goru donese oko pet medalja, na koje će jurišati 16 karatista i pet karatistkinja u 11 kategorija.

U katama pojedinačno, sa trenerima Jugoslavom Bukilićem i Nelom Tatar u Budimpešti će se za medalje u ženskoj konkurenciji nadmetati Biserka Radulović i Milena Milačić.

U muškoj konkurenciji imamo tri nade u individulanom nastupu, Mijata Vojvodića, Marka Vratnicu i Stefana Pajovića, a nastupiće i reprezentativni kata tim, Ivan Simonović, Mirko Rudić i Danilo Đurović.

Pripreme u borbama pored Vujoševića vodio je Dario Ivanović, a na njihovom spisku su Marta Dukić (-50 kilograma), Suzana Mirković (-55), Tanja Dukić (-61). Stefan Dukić i Arsenije Tadić nastupiće u kategoriji do 60 kilograma, Jozo i Ivan Dabović do 67, za medalje u kategoriji do 75 kilograma će se boriti Stefan Karadžić, Ljubiša Mihailović i Miljan Vujović, a u teškoj kategoriji Almir Cecunjanin, Filip Vujadinović i Vuk Šuković.

Muška studentska ekipa Crne Gore je aktuelni prvak svijeta, a krova Evrope u ekipnom nastupu pokušaće da se domognu Cecunjanin, Šuković, Vujadinović, Karadžić, Mihailović, Tadić i Jozo Dabović.

Veliko priznanje organizator, EUSA, ukazala je i našim sudijama, koje će predvoditi WKF sudija Miodrag Radunović. Osim njega sudiće i arbitri sa EKF licencom, Nikola Glušac, Nikola Radunović, Predrag Perković i Nikola Rovčanin.

Naša Univerzitetska selekcija, sastavljena od studenata sva tri univerziteta (UCG, UDG i Mediteran), put Budimpešte kreće sjutra, a u četvrtak će biti obavljen žrijeb. Borba za medalje počinje u petak 19. jula, a završava se u nedjelju 21. jula.

U Budimpšti na Kongresu EUSA predstavnici Studentskog sportskog saveza Crne Gore Saša Đurković i Boris Brnović, uz predsjednika Karate saveza Podgorice, Radomira Nastića, predstaviće organizaciju 9. Univerzitetskog svjetskog prvenstva u karateu, u Baru naredne godine, te 7. Evropsko univerzitetsko prvenstvo, koje će se 2015. godine održati u Podgorici.