Frum slavio u 15. etapi

Drugi je bio Kolumbijac iz ekipe Muvi Star Nairo Kvintana sa 29 sekundi zaostatka, a treći biciklista iz ekipe Euskaltel Mikel Nieve sa minut i 23 sekunde zaostatka
1 komentar(a)
Kristofer Frum, Foto: Beta AP
Kristofer Frum, Foto: Beta AP
Ažurirano: 14.07.2013. 17:17h

Vozač ekipe Skaj Britanac Kristofer Frum pobijedio je danas u 15. etapi na „Tur d'Fransu” i tako uvećao vođstvo u generalnom plasmanu nad glavnim konkurentima.

Frum je najdužu etapu na ovogodišnjoj trci, od Živora do Mon Ventua dugu 242,5 kilometara, prešao za pet sati, 48 minuta i 45 sekundi.

On je na 21 kilometar pre cilja ubrzao, što je bilo previše za dvostrukog šampiona, vozača Saksa Alberta Kontadora, koji je za minut i 40 sekundi zaostatka stigao na cilj kao šesti.

Drugi je bio Kolumbijac iz ekipe Muvi Star Nairo Kvintana sa 29 sekundi zaostatka, a treći biciklista iz ekipe Euskaltel Mikel Nieve sa minut i 23 sekunde zaostatka.

Ventu je jedan od najpoznatijih uspona u 110-godišnjoj istoriji „Tur d'Fransa”.

Frum je pobjedom u današnjoj etapi uvećao vođstvo u generalnom plasmanu na četiri minuta i 14 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Baukea Molemu iz Belkina i na četiri minuta i 25 sekundi u odnosu na trećeplasiranog Kontadora.

Sutra je slobodan dan na „Tur d'Fransu”, a takmičenje se nastavlja u utorak.

Bonus video: