BIĆE PARA

Zauber će se i dalje takmičiti u Formuli 1

"Ne samo da ćemo završiti ovu sezonu, već ćemo se takmičiti u Formuli 1 još mnogo godina. Uvjeren sam u to. Pregovori su pri kraju i ubijeđen sam da ćemo uspjeti da se spasemo", rekao je Piter Zauber
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2013. 13:59h

Vlasnik švajcarske ekipe Zauber, Piter Zauber, rekao je danas da će se taj tim uprkos finansijskim problemima i dalje takmičiti u Formuli 1 i da su pregovori sa novim poslovnim partnerom u završnoj fazi.

Zauber je potvrdio da je direktorka ekipe Moniša Kaltenborn u dva navrata bila u Moskvi, gde je pregovarala sa mogućim poslovnim partnerima.

"Ne samo da ćemo završiti ovu sezonu, već ćemo se takmičiti u Formuli 1 još mnogo godina. Uvjeren sam u to. Pregovori su pri kraju i ubijeđen sam da ćemo uspjeti da se spasemo", rekao je Piter Zauber.

On nije želio da kaže da li će se ekipa udružiti sa partnerom iz Rusije, već je istakao da je timu potreban "snažan poslovni partner".

Ekipa Zaubera je morala samostalno da radi od kako se BMW povukao iz partnerstva, ali i potpuno iz Formule 1 u 2009. godini.

"Situacija je ozbiljna i jedna od najtežih od kada sam u moto sportu. Godinama smo svima bili dobar i pouzdan partner i žao mi je svih snabdjevača koji zbog nas moraju da čekaju isplate. Još nikoga nismo otpustili i svi zaposleni primaju plate na vrijeme", dodao je on.

Kao samostalan tim Zauber nikada nije ostvario pobjedu u trci Formule 1, dok je vozač Robert Kubica u trci u Kanadi 2008. godine donio trijumf ekipi kada se takmičila pod imenom BMW-Zauber.

Preporučujemo za Vas