Potrubač na saslušanju tvrdio da su KAP, CGES i Vlada znali za krađu struje

"U ovom trenutku nemam ovlašćenje da u ime klijenta dajem bilo kakve izjave za javnost", kazao je advokat Mugoša
55 pregleda 0 komentar(a)
Dmitrij Potrubač, Foto: Vesko Belojević
Dmitrij Potrubač, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.07.2013. 07:14h

Finansijski direktor Kombinata aluminijuma Podgorica Dmitrij Potrubač (44) negirao je tokom višečasovnog saslušanja u zgradi Osnovnog tužilaštva u Podgorici da je on odobrio krađu struje na štetu Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Potrubač je pred tužiocem Zoranom Vučinićem i zamjenikom vrhovnog državnog tužioca Veselinom Vučkovićem naglasio da je postojao interni dogovor da CGES za potrebe KAP-a, bez bilo kakvog ugovora o snabdijevanju te kompanije, od 22. februara do 25. maja povlači iz evropske interkonekcije nedostajuće količine električne energije.

Finansijski direktor, kako saznaju "Vijesti", kazao je da su svi u trouglu KAP-CGES-Vlada znali da se sa energetskog sistema povlači struja, koja je bila neophodna za održavanje proizvodnje u KAP-u.

Nakon saslušanja tužilac je Potrubaču odredio 48-časovno zadržavanje, tako da je on nakon sedam sati saslušanja odveden u pritvor podgoričke policije.

Branilac osumnjičenog Rusa, advokat Mitar Mugoša, nije želio da saopšti detalje sa višečasovnog saslušanja Potrubača koje je obavljeno u zgradi Osnovnog tužilaštva u Podgorici.

"U ovom trenutku nemam ovlašćenje da u ime klijenta dajem bilo kakve izjave za javnost", kazao je Mugoša.

Uprava policije saopštila je da se na osnovu dosadašnjih podataka vjeruje da su KAP i uhapšeni finansijski direktor, kao odgovorna osoba u menadžmentu, od 22. februara do 25. maja 2013. protivpravno prisvojili električnu energiju u količini od 190.515 MW/h, koja je bila vrijedna 9.640.079 eura.

Krađa struje je počinjena na teret Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: