Grgurović tvrdi da nije ubio Hutera iz osvete

“Bio sam van sebe. Izašao sam iz kola, a on je i dalje nešto pričao. Prst je uperio u mene..."
320 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2013. 06:46h

Cetinjanin Mihailo M. Grgurović, optužen da je na podmukao način i iz bezobzirne osvete ubio Olivera Hutera (30), 30. avgusta prošle godine, izjavio je da ne priznaje da je izvršio krivično djelo, pojašnjavajući da nije iz osvete tog dana pucao na sugrađanina.

On je juče pred krivičnim vijećem sudije Vesne Moštrokol detaljno iznio odbranu, dodajući da neće odgovarati na pitanja suda, tužioca i svojih branilaca advokata Gorana Petronijevića iz Beograda i Zorana Piperovića iz Ulcinja.

“Tačno je da sam toga dana pucao i da je jedan hitac pogodio Olivera Hutera”, kazao je Grgurović, a potom se prisjetio detalja od tog dana.

Optuženi je ispričao da je tog jutra krenuo do prodavnice, ali se vratio do kuće jer je zaboravio novčanik. Automobilom je, vraćajući se, naišao na raskrsnicu, ali je zbog radova morao da prođe kroz ulicu gdje žive Huteri.

“Izbjegavao sam tu ulicu da ne bi porodica Huter pomislila da nešto provociram. Na toj drugoj raskrsnici propustio sam sivi auto, ali je zatim iza tog vozila naišao motocikl, koji koči da bi me propustio. Međutim, motocikl je na raskrsnici, ipak, udario u mene. Doživio sam šok zbog toga i ostao sam u kolima. Sjedio sam za volanom i vidio momka kako pada, a onda kako se odmah pridiže. Tada sam vidio da je to Oliver Huter”, ispričao je optuženi.

On je juče tvrdio da mu je ubijeni mladić, navodno, prišao sa desne strane, a potom pričajući lupao po staklu.

“U jednom momentu mi je pokazao srednji prst, kao što mi je pokazao i 15 dana prije ubistva, kada sam se suzdržao da ne reagujem. Zbog toga sam išao u Budvu da taksiram da izbjegnem svaki suret sa njim. Planirao sam da se sa suprugom i djecom preselim u Budvu”, kazao je Grgurović.

Nakon toga je pojasnio kako se osjećao kada je vidio da mu Huter pokazaje srednji prst i prijeti.

“Bio sam van sebe. Izašao sam iz kola, a on je i dalje nešto pričao. Prst je uperio u mene. Tada se ja saginjem i uzimam pištolj ispod sica, a on počinje da trči. I ja trčim za njim, vičući: “Stani, stani”. Huter se okreće i opet pokazuje srednji prst i tada ja počinjem da pucam, ni sam ne znam gdje. Htio sam da ga prepadnem i preplašim da bi stao. On se sapliće i pada. Došao sam iznad njega, uhvatio ga za ruku, podigao, ali nije davao nikakve znake”, pojasnio je optuženi, koji je naveo da se u nevjerici tada uhvatio rukama za glavu.

“Ne umijem da objasnim taj osjećaj. Nema govora da se radi o osveti"

“Ne umijem da objasnim taj osjećaj. Nema govora da se radi o osveti. Nisam htio da se svetim zbog navodnih batina jer tih batina nije ni bilo. Da sam htio da se svetim, to bih radio pesnicama, jer sam bio fizički jači od njega”, kazao je Grgurović u odbrani.

Tužilac Olivera Ražnatović je predložila da svjedoči Filip Popivoda u vezi sa ranijim sukobom između Hutera i optuženog u blizini sportskog centra, ali se odbrana tome protivila. Advokat Piperović smatra da tužilac ne može da dokaže da se radi o bezobzirnoj osveti.

Suđenje se nastavlja 25. septembra.

Galerija

Bonus video: