ATLETIKA

Furtula i Pešić na EP za mlađe seniore

Furtula ima ispunjene norme u bacanju diska, sa rezultatom 64,60 metara zauzima drugo mjesto na tablicama Evropske atletske asocijacije (EAA) i kugle sa rezultatom 18,46 metara
55 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Furtula, Foto: Www.european-athletics.org
Danijel Furtula, Foto: Www.european-athletics.org
Ažurirano: 27.03.2019. 22:11h

Crnogorski atletičari Danijel Furtula i Darko Pešić nastupiće na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore (U 23), koje će od sjutra do nedjelje biti održano u finskom Tampereu, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Furtula ima ispunjene norme u bacanju diska, sa rezultatom 64,60 metara zauzima drugo mjesto na tablicama Evropske atletske asocijacije (EAA) i kugle sa rezultatom 18,46 metara.

Pešić ima ispunjenu normu u destoboju sa 7491 bodom.

Prema programu takmičenja, prvi na borilišta izaći će Pešić u četvrtak u deset sati i 10 minuta u prvoj disciplini desetoboja, trci na 100 metara.

Furtula u bacanju diska ima kvalifikacije dan kasnije u 17 sati i 10 minuta.

Tim lider ekipe u Tampereu Danilo Krtinić kazao je da je Crnu Goru veliki uspjeh što nastupa sa dva atletičara koji imaju ispunjene stroge norme EAA.

"S obzirom na kvalitet i veliki broj takmičara i zemalja uspjeh je boriti se za što bolje rezultate, gdje od Furtule očekujem i borbu za medalju", rekao je Krtinić.

Atletsko prvenstvo Evrope za mlađe seniore u 22 muške i ženske discipline okupiće 1037 takmičara iz 46 država.