Frum do ubjedljive pobjede i žute majice

Frum je do prve pobjede na ovogodišnjem Turu došao za pet sati, tri minuta i 17 sekundi, dok je Port zaostajao 51 sekundu
51 pregleda 0 komentar(a)
Kristofer Frum, Foto: Beta AP
Kristofer Frum, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.07.2013. 17:17h

Britanski biciklista Kristofer Frum iz Skaj tima pobijedio je danas na osmoj etapi Tur de Fransa i tako preuzeo žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu.

Ekipa Skaja na današnjoj etapi imala je dosta uspjeha, pošto je drugi kroz cilj prošao Riči Port.

Današnja brdska etapa od Kastra do Eks le Terma u Pirinejima bila je duga 195 kilometara, a Frum je do prve pobjede na ovogodišnjem Turu došao za pet sati, tri minuta i 17 sekundi, dok je Port zaostajao 51 sekundu.

Španac Alehandro Valverde iz Muvistara zauzeo je treće mjesto sa minut i osam sekundi zaostatka, dok je Holanđanin Bauke Molema iz Belkin tima bio dvije sekunde iz Valverdea.

Frum je današnjom pobjedom preuzeo žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu od Južnoafrikanca Derila Impeja iz Orika Grinedž tima, pošto je danas trijumfovao čak sedam minuta i 50 sekundi ispred njega.

Frumov glavni konkurent za osvajanje Tura, Španac Alberto Kontador iz Sakso tima osmu etapu završio je kao osmoplasirani sa minut i 45 sekundom zaostatka, pa tako u generalnom plasmanu zaostaje minut i 51 sekundu.

Na Turu će se sjutra voziti deveta etapa duga 168,5 kilometara od Sent Žirona do Banjer de Bigora.

Bonus video: