Na Bioču zaplijenjen kilogram heroina

Srbijanska policija preduzima dalje aktivnosti, radi identifikovanja lica koje je, kako se sumnja, na teritoriji njihove države prodalo heroin
196 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2013. 15:34h

Crnogorska policija zaplijenila je kilogram heroina u mjestu Bioče i, kako agenija MINA saznaje, uhapsili Žarka Lakovića (33) i Dejana Veškovića (36).

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici crnogorske policije su u saradnji sa srbijanskim kolegama izveli akciju kojom su prekinuli lanac krijumčarenja opojne droge.

Navodi se da su policijski službenici, postupajući na osnovu operativnih podataka kojima su raspolagali, zaustavili i kontrolisali putničko vozilo marke Citroen, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Laković, dok se Vešković nalazio na mjestu suvozača.

"Oni su postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu pretresli vozilo i pronašli dva veća pvc pakovanja. Jedno pakovanje je sadržalo oko jedan kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, a drugo pakovanje oko pola kilograma materije za koju se sumnja da je “smješa”- materija koja služi za miješanje sa opojnom drogom heroin“, precizira se u saopštenju.

Pronađena pakovanja sa heroinom i “smješom” su izuzeta i biće poslata na vještačenje u Forenzički centar, a o rezultatima pretresa policijski službenici su obavijestili Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Sumnja se da su Laković i Vešković namjeravali da pomenutu opojnu drogu stave u uličnu prodaju na području Podgorice.

Srbijanska policija preduzima dalje aktivnosti, radi identifikovanja lica koje je, kako se sumnja, na teritoriji njihove države prodalo heroin .

Protiv Lakovića i Veškovića je podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Galerija

Bonus video: