Dječji festival u Novom: Za mališane je dobro pozorište

“Predstave koje će biti izvedene ovog vikenda zadovoljavaju u potpunosti i zahtjeve odraslih ljubitelja pozorišta”, poručuju iz Herceg Festa.
76 pregleda 0 komentar(a)
predstave, KUKURIKU PRIČE, Foto: PASPARTOUT.COM
predstave, KUKURIKU PRIČE, Foto: PASPARTOUT.COM
Ažurirano: 06.07.2013. 10:37h

Duhovitim uličnim performansom na trgu Nikole Đurkovića sinoć je u Herceg Novom počeo program “Za djecu je dobro pozorište” koji ove godine prvi put organizuje JU Herceg fest u saradnji sa Kotorskim festivalom za djecu od 5. do 11 jula.

“Kukuriku priče” izveli su članovi pozorišta Paspartout iz Bergatrojte (Njemačka). Večeras u Dvorani park od 21 sat na programu je “Bajka o vitezu bez konja” Pozorišta mladih iz Novog Sada.

“Slike mog svijeta” koja je rađena kao koprodukcija Art centra “Hleba i igara” iz Stare Pazove i Urad Pre iz Bratislave (Slovačka) publika će moći da vidi u nedjelju. U utorak je na programu “Pipi duga čarapa” Teatra na deca i omladinci iz Skoplja.

Program se završava u četvrtak predstavom “Princeza u zamku duhova” u izvođenju glumaca Pozorištanca “Puž” iz Beograda.

“Prošle godine je ostvarena saradnja sa menadžmentom najznačajnije manifestacije iz oblasti pozorišne umjetnosti za djecu kod nas”, saopštili su iz Herceg festa uz konstataciju da će sada djeci, Novljanima i gostima ponuditi “neke od najboljih predstava koje mogu da se dožive”.

U JU Herceg festu ističu da im je “cilj da prezentuju i afirmišu stvaralaštva djece i mladih, edukacija i njegovanje pozorišne publike za kontinuirano organizovanje kvalitetnih pozorišnih programa i saradnja sa festivalima u okruženju što pojeftinjuje troškove organizacije”.

“Predstave koje će biti izvedene ovog vikenda zadovoljavaju u potpunosti i zahtjeve odraslih ljubitelja pozorišta”, poručuju iz Herceg Festa.

Dr Ranko Rajović, ljekar specijalista interne medicine, osnivač je Mense i autor programa “NTC sistem učenja” koji se bazira na primjeni neurofiziologije u pedagogiji, koji se realizuje u 14 država Evrope. On će u ponedjeljak u Dvorani Park u sklopu festivala sve zainteresovane upoznati sa njegovim programom koji pomaže djeci da bolje uče.

Bonus video: