Prašović tehničkim nokautom u 8. rundi savladao Tabula

Prašović je u 10. profesionalnom meču zabilježio desetu pobjedu
109 pregleda 0 komentar(a)
Dilan Prašović
Dilan Prašović
Ažurirano: 14.07.2018. 13:23h

Prekidom u osmoj rundi, crnogorski bokser Dilan Prašović savladao je sinoć na Kanli kuli u Herceg Novom Abrahama Tabula iz Gane, u glavnoj borbi večeri, u meču za rejting u kruzer kategoriji.

Prašović je u 10. profesionalnom meču zabilježio desetu pobjedu.

"Prašović je sjajno boksovao i pravo je čudo šta je sve čvrsti borac iz Gane izdržao. Ipak, u osmoj rundi sudija u ringu je bio primoran da prekine neravnopravnu borbu", navodi se u saopštenju.

Prije borbe na Kanli kuli, Prašović je početkom juna u Hanoveru, nokautom nakon 45 sekundi, protiv Njemca Angela Venjakova odbranio pojas juniorskog profesionalnog prvaka Evrope u WBO verziji.

U uvodnom amaterskim juniorskom meču do 70kg slavio je domaći bokser Matija Radanović protiv Nikole Valjana iz BiH, dok je u profi dijelu uvodnih borbi svoju prvu profesionalnu pobjedu zabilježio član BK Herceg Novi *98 Miljan Đorđević protiv Dejana Aranđelovića iz Srbije.

Boško Mišić iz Hrvatske je nokautom došao do pobjede protiv Radovan Petrovića iz Srbije.

U mečevima koji su išli u direktnom TV prenosu borci Marko Nikolić i Siniša Kodića iz Srbije su odradili odličan meč u kome je, do sada neporaženi, Nikolić zabilježio 21. pobjedu u svojoj profesionalnoj bokserskoj karijeri.

Poslastica večeri je bio meč između Nine Radovanović iz Srbije i Elene Saveleve iz Rusije.

U toku 7. runde u meču koji je predviđen da traje osam rundi došlo je do sudara glavama i Nina je zabobila otvorenu povredu dok doktori nisu mogli da zaustave krvarenje, pa došlo do prekida meča.

Tako da je pravilom koje se primjenjuje kada su ovakve stvari u pitanju, bodovana svaka runda do prekida u kojem je odlukom sudija pobjeda pripala Nini Radovanović

Pokrovitelj ovog projekta je bila Opština Herceg-Novi, a televizijski prenos je bio obezbijeđen preko TV kuće Arena sport.

Bonus video: