Pireli iznenađen prijetnjom vozača ali ostaje u Formuli 1

"Bili smo pomalo iznenađeni najavom bojkota... Ali, najvažnije je da se više ne ponove problemi koje smo imali u Silverstonu", rekao je Hembri, prenijeli su njemački mediji
59 pregleda 0 komentar(a)
Pireli guma, Foto: Reuters, Reuters
Pireli guma, Foto: Reuters, Reuters
Ažurirano: 05.07.2013. 10:13h

Direktor zadužen za moto sport u Pireliju Pol Hembri rekao je danas da je iznenađen prijetnjom vozača da će se povući sa predstojeće trke u Njemačkoj ako budu imali problema sa pneumaticima i istakao da ta kompanija planira da ostane u Formuli jedan.

Hembri je rekao da ne očekuje da će se ponoviti problemi sa gumama, što je bio slučaj na prošlonedjeljnoj trci u Silverstonu, kada su na bolidima Luisa Hamiltona, Felipea Mase, Žan Erika Vernja i Serhija Peresa eksplodirali zadnjii pneumatici.

"Bili smo pomalo iznenađeni najavom bojkota... Ali, najvažnije je da se više ne ponove problemi koje smo imali u Silverstonu", rekao je Hembri, prenijeli su njemački mediji.

Udruženje vozača juče je saopštilo da će se povući sa trke na Nirburgringu aku budu imali sličnih problema kao u Silverstonu, zbog straha za svoju bezbijednost.

Poslije intervencije Svjetske automobilske federacije (FIA) Pireli je u Njemačku donio nadograđene zadnje gume, sa unutrašnjim pojasom od sintetičkog vlakna umesto čelika.

Pireli je poslije trke u Silverstonu za incidente sa gumama dijelom okrivio i ekipe, što je razbjesnelo vozače i članove timova, ali je kompanija preuzela odgovornost.

"Mi smo odgovorni za incidente. Dozvolili smo ekipama da sve preokrenu, da stave prednje gume na zadnji dio bolida", rekao je Hembri.

Pireli je ušao u Formulu jedan 2011. godine, nakon što se prethodni proizvođač guma Bridžston povukao.

Hembri je na pitanje da li Pireli planira da ostane u Formuli jedan odgovorio: "Da, naravno" i dodao da kompanija namjerava da produži ugovor do 2014. godine.

Trka za Veliku nagradu Njemačke vozi se u nedjelju od 14 sati.

Bonus video: