Odbojkaši u Opavi: Ne žele da pokvare dosadašnji utisak

"Nadam se da ćemo ponoviti igru sa turnira u Kečkemetu i Barseloni, i nešto od izdanja iz „Morače“. Nadam se dobrim rezultatima", rekao je „Vijestima” Luka Babić
66 pregleda 0 komentar(a)
Luka Babić, Foto: Cev.lu
Luka Babić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 05.07.2013. 09:58h

Podatak da su uoči posljednjeg turnira Evropske lige teoretski i dalje u trci za prolaz na fajnl-for, pokazuje da su odbojkaši Crne Gore u debitantskom nastupu u ovom takmičenju premašili očekivanja.

Sa po dvije pobjede i porazom na sva tri prethodna turnira, u Kečkemetu, Barseloni i Podgorici, izabranici Nikole Matijaševića su trenutno na 2. mjestu grupe B.

Imaju, istina, isti broj bodova kao Španija (16), ali i bolji set-količnik, a za prvoplasiranom Češkom zaostaju kasne pet poena.

Česi su veliki favoriti, ne samo zbog domaćeg terena, da završe na čelnoj poziciji i nakon posljednjeg turnira u Opavi. Šteta što Turska, koja kao organizator ima obezbijeđenu vizu za fajn-for, ne igra bolje u svojoj grupi gdje je trenutno tek treća (sa jednom selekcijom je igrala i na nedavnim Mediteranskim igrama u Mersinu).

Da su Turci bili prvi u svojoj grupi C (Hrvati su praktično obezbijedili 1. mjesto, jer uoči posljednjeg imaju osam bodova više od drugoplasirane Bjelorusije), Crna Gora je u Marmaris, na finalni turnir, mogla da ode kao najbolja drugoplasirana ekipa, pod uslovom da to mjesto odbrani u Opavi.

"Naš cilj je da turnir odigramo što bolje. Čekaju nas teške utakmice u Češkoj, sa domaćinom možda i najjača do sada. Nadam se da ćemo ponoviti igru sa turnira u Kečkemetu i Barseloni, i nešto od izdanja iz „Morače“. Nadam se dobrim rezultatima", rekao je „Vijestima” Luka Babić, koji zbog povrede ramena Miloša Ćulafića u Evropskoj ligi prvi put u karijeri pokriva poziciju korektora, pošto je do sada igrao srednjeg blokera ili primača.

Nakon dugog i napornog puta, koji je je počeo u utorak preko Beograda, i nastavio se u srijedu preko Varšave i Katovica, „crveni” su juče oko 11.30 časova doputovali u Opavu. Četiri sata kasnije su odradili i trening, posljednji pred start turnira...

Crna Gora je na prethodna tri turnira savladala sve rivale, tri puta Mađarsku, dva puta Španiju i jednom Češku, u „Morači”, u posljednjem meču. Naši odbojkaši, međutim, na posljednjem turniru u Podgorici su odigrali slabije nego na prethodna dva, posebno protiv Španije, koja je prvi rival na turniru u Opavi.

Na posljednjem turniru Crna Gora će biti oslabljena neigranjem kapitena Milana Markovića, zbog lakše povrede Ahilove tetive, koju je zaradio na meču sa Česima u „Morači”. Njegovo mjesto među 12 odrabranih zauzeo je Ivan Ječmenica, bloker Budućnosti.

"Ukazala mi se šansa da pomognem. To je, svakako, velika čast i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje i priliku. Ni na početku Evropske lige nismo imali imperativ da budemo prvi ili drugi, bitno je da odigramo što bolje, a da li će to biti dovoljno za jednu, dvije ili tri pobjede, to ćemo vidjeti. Bilo bi dobro da upišemo sve tri pobjede, što bi nam dalo šansu da se plasiramo na fajnl-for. Ako nam se takva šansa ukaže, iskoristićemo je", rekao je za „Vijesti” Ječmenica.

Raspored

Petak

Crna Gora - Španija (15.00)

Češka - Mađarska (18.00)

Subota

Španija - Mađarska (15.00)

Crna Gora - Češka (18.00)

Nedjelja

Crna Gora - Mađarska (15.00)

Češka - Španija (18.00)

Bonus video: