Gej trčao 9,79 sekundi na 100 metara

Tajson Gej pobijedio je večeras u trci na 100 metara na mitingu Dijamantske lige u Lozani sa vremenom 9,79 sekundi, što je drugi najbolji rezultat u toj disciplini ove godine
0 komentar(a)
Tajson Gej, Foto: Beta AP
Tajson Gej, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.07.2013. 22:20h

Američki sprinter Tajson Gej pobijedio je večeras u trci na 100 metara na mitingu Dijamantske lige u Lozani sa vremenom 9,79 sekundi, što je drugi najbolji rezultat u toj disciplini ove godine u svijetu.

Bivši svjetski šampion je prethodno istrčao 9,75 sekundi na nacionalnom prvenstvu.

Gej (30) je, tako, potvrdio odličnu formu, pet nedjelja uoči Svjetskog prvenstva u Moskvi i napravio dodatni pritisak na svjetskog rekordera, Jamajčanina Usaina Bolta, koji će u subotu u Parizu trčati na 200 metara.

"Osjećam se dobro i mislim da imam velike šanse protiv bilo koga", kazao je Gej posle odlične trke u Lozani.

Četvorica sprintera trčala su ispod 10 sekundi, a iza Geja kroz cilj su prošli Jamajčanin Asafa Pauel (9,88), Amerikanac Majkl Rodžers (9,96) i Kim Kolins iz Sent Kitsa i Nevisa (9,97).

Odličan rezultat postigao je Ukrajinac Bohdan Bondarenko u skoku u vis, zaprijetivši da bi mogao da sruši 20 godina star svjetski rekord Kubanca Havijera Sotomajora (2,45).

Bondarenko je letvicu preskočio na visini od 2,41 metara i za čak pet santimetara nadmašio svoj prethodni najbolji rezultat, prošle nedjelje u Birmingemu.

"Ne mogu da objasnim ovakav napredak. To je jednostavno fantastično za mene", izjavio je 23. godišnji Ukrajinac.

Olimpijska šampionka u bacanju diska, Hrvatica Sandra Perković, pobijedila je s najboljim rezultatom sezone (68.96 metara) i oborila rekord mitinga star 23 godine.

Bonus video: