Otvoreno prvenstvo Podgorice 13. jula

Prema riječima legendarnog crnogorskog vaterpoliste Veljka Uskokovića, osnovni cilj manifestacije je promocija vodenih sportova u Podgorici.
1 komentar(a)
Plivački miting Mimoza kup, Foto: Vesko Belojević
Plivački miting Mimoza kup, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.07.2013. 12:50h

Otvoreno prvenstvo Podgorice u plivanju biće održano 13. jula na bazenima Sportskog centra Morača, saopštili su organizatori manifestacije.

Navodi se da će šampionat, koji će biti organizovan povodom proslave Dana državnosti, biti održan u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kategorijama juniora i seniora u disciplini 50 metara slobodnim stilom.

Saopšteno je da će kvalifikaciona takmičenja biti održana 12. jula, dok su finala u obje konkurenciji na programu dan kasnije.

Organizator je saopštio da je prvenstvo otvorenog karaktera i da mogućnost učešća imaju takmičari iz svih crnogorskih gradova.

Vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, Hamdo Kočan, kazao je da je glavni cilj organizatora animacija što većeg broja mladih ljudi da se bave plivanjem.

"Osnovni cilj nam je da animiramo mlade ljude, koji će te dane iskoristiti za druženje i sportsko nadmetanje. Nadam se da će ova manifestacija vremenom postati tradicionalna", rekao je Kočan na konferenciji za novinare.

Prema riječima legendarnog crnogorskog vaterpoliste Veljka Uskokovića, osnovni cilj manifestacije je promocija vodenih sportova u Podgorici.

"Već imamo veliki odziv dječaka i djevojčica, koji će se takmičitti u dvije kategorije. Očekuje se i muzički spektakl, tako da će svi prisutni moći da uživaju. Nadam se da ćemo na pravi način promovisati plivanje na području Podgorice, jer je to veliki dobitak, ne samo za Glavni grad već i za čitavu Crnu Goru", rekao je Uskoković.

Uskoković, koji je kao kapiten predvodio crnogorsku reprezentaciju do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Malagi, drugu godinu za redom vodi školu plivanja na bazenima SC Morača.

Savjetnik u podgoričkom Sekretarijatu za kulturu i sport Rajko Ćupić, kazao je da Podgorica ima iskustva u organizaciji velikih takmičenja u pojedinačnim i kolektivnim sportovima.

"Raduje nas interesovanje mladih ljudi, koji će moći da se oprobaju u dvije kategorije, i vrijeme prije i nakon takmičenja iskoriste za druženje", rekao je Ćupić.

Direktor Javnog preduzeča Sportski objekti Vojislav Marković, kazao je da su bazeni u potpunosti spremni za predstojeće takmičenje.

"Bazeni su izvanredno tehnički pripremljeni, čak i po međunarodnim kriterijumima. Podržavamo manifestaciju, kako bi takmičari imali sve uslove da postignu što bolji rezultat. Takmičenje je izvanredna prilika da mladi odmjere snage, a najbolje očekuju vrijedne nagrade", rekao je Marković.

Bonus video: