Istraga napreduje

Kamera snimila ubicu Vidakovića i saučesnika

Izvor "Vijesti" kazao da je snimak prilično loš, jer se radi o ne toliko kvalitetnoj kameri sa privatne kuće, pa se na njemu ne vidi lice ubice, ali ni lice njegovog pomagača
534 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2013. 18:46h

Kamera sa jedne kuće u budvanskom naselju Gospoština, zabilježila je trenutak ubistva Miloša Vidakovića, ali i bijeg ubice.

Na tom snimku, prema informacijama iz policije, vidi se kako je ubici sa bijelim šeširom na glavi, trebalo 10-ak minuta da ode do bedema Starog grada, puca u Pančevca, vrati se do istog naselja i pobjegne motorom, na kojem ga je čekao saučesnik.

Prema istim izvorima, snimak je prilično loš, jer se radi o ne toliko kvalitetnoj kameri sa privatne kuće, pa se na njemu ne vidi lice ubice, ali ni lice njegovog pomagača.

"To je ponajbolji snimak koji imamo za sada i pomaže nam u rekonstrukciji ubistva, ali i u drugim detaljima koji nas mogu odvesti do ubice", naveo je sagovornik “Vijesti” iz policije.

Svjedoci su, kako piše ”Blic", dali različite izjave o izgledu ubice. Naveli su da je bio u bijeloj košulji i sa bijelom kapom, a dio svjedoka je tvrdio da je imao bijelu košulju i veliki crni šešir.

Vidaković je ubijen 1. jula oko 00.30 časova dok se sa prijateljima zabavljao za popularnim šankom kod Starog grada, kada mu je ubica visok oko 185 centimetara, prišao i u leđa ispalio 5-6 metaka.

Mjesto ubistva Vidakovića

Tokom bjekstva, ubica sa bijelim šeširom i bijelom majicom prišunjao se između stolova i zapucao naočigled više od 300 posjetilaca popularnog šanka, a potom nasumično pucao dok se kroz masu probijao do stepeništa i prolaza iza hotela “Mogren”.

Tokom pucnjave ubica je uspio slučajno da rani još četiri osobe, koje su se slučajno zatekle na šanku - manekenka iz Zemuna Slađana Nikolić (26) pogođena je od rikošeta u leđa, a njena snaha Jovana Vulić (32) u nogu. Tokom stampeda lakše su povrijeđeni i Jovana Gajić (24) iz Inđije i maloljetni 0. P. (17) iz Berana.

Vidaković je od ranije bio poznat policiji kao pripadnik takozvanog “pančevačkog klana”, a pominjan je kao neko ko se bavio zelenaštvom

Operativci srpske i naše policije utvrdili su da je Vidaković sa prijateljima prošlog vikenda došao na odmor u Crnu Goru, a vjeruje se da ga je ubica te noći pratio od Kotora do Budve.

Ovo je treći pokušaj atentata na njega jer se od 2009. godine nalazi na meti zavađene bande iz Pančeva, ali i još nekih kriminalaca u Beogradu.

Vidaković je 18. aprila u beogradskom naselju Galenika preživio kišu metaka, kada je nakon susreta u parku na njega pucao još nepoznati napadač. Tada ga je od sigurne smrti spasao pancir, tako da je bio ranjen u nogu, a jedno zrno mu je okrznulo i lijevo uvo.

Kada je izašao iz bolnice, on je inspektorima u Srbiji rekao da ne zna ko ga je upucao.

Samo šest dana nakon što je Vidaković tada izbjegao smrt, na kućnom pragu u Pančevu metkom u glavu usmrćen je njegov drug Đuro Sanader. Srpska policija još nije otkrila ko je te noći s leđa prišao Sanaderu, a potom mu ispalio metak u potiljak dok se iz grada vraćao kući.

Pančevac je od ranije bio poznat policiji kao pripadnik takozvanog “pančevačkog klana”, a pominjan je kao neko ko se bavio zelenaštvom, dok su ga neki sugrađani preko medija optužovali i da se bavio prodajom droge.

Budva izabrana zbog lakše egzekucije

Sagovornik “Vijesti” iz vrha Uprave policije potvrdio je da su potpuno sigurni da ubistvo Vidakovića nema nikakve veze sa kriminalcima u Crnoj Gori.

Taj izvor navodi da su ubice ali i motiv stigli iz Srbije, te da je Budva izabrana samo kao mjesto za lakšu egzekuciju.

"Vjerujemo da su ubice pratile Vidakovića pa su odlučili da ga ubiju baš na odmoru jer je bio opušteniji i nije se nadao da ga neko može napasti", kazao je izvor "Vijesti".

Ljudi, koji su bili bliski sa Vidakovićem, ispričali su policiji da je posljednjih mjeseci bio u stalnom strahu od napada, zbog čega je tokom izlazaka nosio pancir.

Vidaković bio veliki košarkaški talenat

Pančevac Miloš Vidaković kao tinejdžer bio je veoma perspektivan košarkaš, pa je iz tamošnjeg "Dinama" sa nepunih 18 godina bio pojačanje FMP-a.

Međutim, njegova sportska karijera nije krenula putem kako su predviđali košarkaški treneri, pa se Vidaković oprostio od lopte i krenuo da se bavi nekim drugim poslovima.

U policijskim evidencijama u Pančevu i Beogradu pominjan je kao osoba koja ima dobre veze u podzemlju, ali i neko ko voli da se druži sa sportistima i ljudima sa estrade.

Galerija