Inspektor: Nije imao gdje, osim u Lim

Nastavljeno suđenje dvojici policajaca za ubistvo Beranca Miroslava Šoškića
298 pregleda 6 komentar(a)
Berane, Miroslav Šoškić, Foto: Arhiva Vijesti
Berane, Miroslav Šoškić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.07.2013. 19:13h

Inspektor Područne jedinice u Beranama Gavrilo Barjaktarović, kazao je juče u bjelopoljskom Višem sudu da mu je inspektor Željko Bojić rekao da je Miroslav Šoškić pobjegao iz stanice, ali ne i da je sada pokojnog mladića vidio da je skočio u Lim.

On je to rekao svjedočeći u nastavku suđenja inspektorima Bojiću i Adnanu Kožaru, koji se terete za smrt Beranca Šoškića.

Barjaktarović je, međutim, ranije pred tužiocem tvrdio da mu je Bojić ispričao da je vidio kako je Miroslav skočio i zaplivao, pojašnjavajući tada da mu je inspektor decidno rekao da je Šoškić ušao u vodu.

Na pitanje tužiteljke Nade Bugarin da objasni otkuda tako oprečne izjave, Barjaktarović je rekao da mu je Bojović rekao da je Miroslav skočio u Lim: “Misleći na to da poslije buvlje pijace nema gdje, bez u Lim”.

On je u nastavku svjedočenja rekao da se čudi zašto je Kožar u pritvoru, ocjenjujući da bi po istom osnovu trebalo pohapsiti i sve druge kolege koji su u noći između 16. i 17. decembra 2008. godine bili u smjeni.

„Pitao sam poslije Božidara Vukadinovića, šta bi Šoškiću da pobjegne, na šta je odgovorio da ne zna, i potvrdio da je ponašanje Bojića i svih kolega bilo krajnje korektno, da ih niko od policajaca nije psovao, tukao, niti na bilo koji način maltretirao.

On je rekao da je dolazio kod Vladimira Šoškića, oca pokojnika, kome je govorio da će se Miroslav vratiti.

“Rekao sam mu to, jer sam imao saznanja da je ušao u Lim i smatrao sam da će preplivati. Svi smo očekivali da će se pojaviti“ , kazao je svjedok.

On je rekao da je Šoškićevu jaknu, koja je pronađena kod pijace, predao Vladimiru: “Podigao sam je i pregledao sa obje strane i odgovorno tvrdim da je bila potpuno zdrava. Samo je bila isprljana“.

On je rekao da ga je potreslo kada je sjutradan u novinama pročitao da je Vladimir izjavio da je jakna bila pocijepana.

Vladimir Šoškić je rekao da svjedok laže.

Sud je odbio zahtjev odbrane da se optuženima ukine pritvor.

Miroslav Šoškić nestao je 17. decembra 2008. godine, bježeći pred policijom. U optužnici piše da su Bojić i Kožar, pošto su mu nanijeli više teških povreda, Šoškića natjerali da skoči u Lim.

Bojić i Kožar su uhapšeni krajem novembra po nalogu tužilaštva nakon što je iz Beograda stigao nalaz supervještačenja iz Beograda, u kom su potvrđene tvrdnje ljekara obducenta sudskog vještaka dr Miodraga Šoća, koji je konstatovao da je smrt bila nasilne prirode.

Suđenje se nastavlja 17. i 18. septembra.

Bonus video: