KVALIFIKACIJE ZA SP

Odbojkašice u Izreal po vizu

Osim Izraela i Crne Gore, za jedno od prva tri mjesta koja vode u treću rundu kvalifikacija boriće se i Švajcarska, Grčka, Mađarska i Letonija.
0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 02.07.2013. 21:56h

Najbolje crnogorske odbojkašice vizu za treće kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Italiji tražiće u Izraelu, saopšteno je danas iz Evropske odbojkaške konfederacije.

Pošto se nijedna zemlja nije prijavila za organizaciju drugog kola kvalifikacija, CEV je bio primoran da žrijebom odredi domaćina, pa je izbor pao na Izrael, koji će biti domaćin od 2. do 6. oktobra. Izrael ima rok do 19. jula da saopšti ime grada gdje će se igrati turnir.

Osim Izraela i Crne Gore, za prolaz u treću rundu kvalifikacija boriće se i Švajcarska, Grčka, Mađarska i Letonija.

Najmanje jedna, a najviše tri selekcije izboriće plasman u treću rundu kvalifikacija, zavisno od ishoda ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, sa koga će finalisti izboriti direktan plasman na SP 2014.

Treća runda kvalifikacija za SP 2014. igra se od 3. do 5. januara 2014. godine, a 20 reprezentacija biće podijeljeno u pet grupa, a plasman na SP izboriće pet pobjednika grupa, kao i dvije najbolje drugoplasirane selekcije.

Plasman u treću rundu kvalifikacija izborili su Srbija, Turska, Njemačka, Poljska, Rusija, Holandija, Češka, Bugarska, Francuska, Španija, Rumunija, Azerbejdžan, Hrvatska, Bjelorusija, Belgija, Ukrajina, Slovačka, Estonija i Kipar.

Finalisti 28. Evropskog prvenstva 2013. izboriće direktan plasman na SP u Italiji.

Iz Evrope (CEV) će na SP 2014. u konkurenciji odbojkašica igrati deset selekcija, uključujući i Italiju, organizatora Prvenstva.

Izabranice Vladimira Rackovića (oslabljene neigranjem Tanje Bokan, Ksenije Ivanović, Evgenije Milivojević, Marije Sandić) prvi put od obnavljanja državne nezavisnosti prošle su prvu rundu kvalifikacija, pošto su na turniru u Igalu zauzele drugo mjesto sa dvije pobjede, protiv Bosne i Hercegovine i Makedonije (više nego u svim prethodnim kvalifikacijama ukupno), a iza Hrvatske, koja je izborila direktnu vizu za treće kolo.

Žrijebom je, takođe, odlučeno da Holandija bude domaćin turnira drugog kola kvalifikacija za SP u Poljskoj.

Osim domaćina, za prva tri mjesta koja vode u treću rundu boriće se Bjelorusija, Izrael, Rumunija, Švedska i Ukrajina, koja je bila rival Crne Gore na kvalifikacionom turniru u Skoplju (slavila sa 3:1), gdje je prvoplasirana Makedonija izborila direktnu vizu za treće kolo.

Plasman u treću rundu kvalifikacija zavisi od ishoda Prvenstva Evrope 2013, sa koga će finalisti izboriti direktan plasman na SP 2014.

Treća runda kvalifikacija za SP 2014. odigraće se od 3. do 5. januara 2014. i 20 reprezentacija će biti podijeljeno u pet grupa. Plasman na SP izboriće pet pobjednika grupa, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Plasman u 3. rundu kvalifikacija izborili su Srbija, Rusija, Bugarska, Italija, Njemačka, Francuska, Finska, Slovačka, Španija, Turska, Portugal, Češka, Hrvatska, Slovenija, Estonija, Belgija, Grčka, Makedonija i Kipar.

Finalisti 28. EP izboriće direktan plasman na SP.

Iz Evrope (CEV) će na SP 2014. u konkurenciji odbojkaša igrati devet reprezentacija, uključujući i Poljsku domaćina šampionata.

Preporučujemo za Vas