Prijavite se: Radionice za gerilce od 15. do 22. jula u Herceg Novom

Polaznici će biti edukovani u oblasti gerila marketinga i grafičkog dizajna, a naučiće i kako da postanu majstori sito štampe
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2013. 16:41h

NVO Sinestezija u saradnji sa Goethe Institutom iz Beograda poziva zainteresovane da se prijavi za učešće u drugoj generaciji radionica Goethe Guerrilla u Herceg Novom.

Kako navode organizatori, učešće je otvoreno za sve mlade Novljane i one koji se za vrijeme radionica nalaze u Herceg Novom.

"Goethe Guerrilla radionice su osmišljene tako da se odabranoj grupi lokalnih mladih pruži šansa da uzmu probleme grada u svoje ruke, i aktivno reaguju na njih smišljanjem konkretnih kreativnih rješenja.

Ove godine u Herceg Novom, odabranih 9 gerilaca imaće na raspolaganju pogon za sito štampu putem kojeg će moći da organizuju malu aktivističku kampanju koja će se manifestovati kroz izradu DIY (do it yourself) plakata", piše u saopštenju.

Radionicu će voditi Filip Bojović, osnivač "A3 formati" kolektiva iz Srbije, zaslužan za brojne publikacije o savremenoj balkansku umjetničkoj sceni kao i pokretač nekoliko radionica za DIY izdavalaštvo.

Polaznici će biti edukovani u oblasti gerila marketinga i grafičkog dizajna, a naučiće i kako da postanu majstori sito štampe.

Radionice će se održati u nedavno pokrenutom Omladinskom Kulturnom Centru u bivšoj zgradi Prvoborca u Meljinama, u čijim će prostorijama Gerilci i poslije završetka radionice, moći nastaviti raditi na sito opremi koju su prethodno savladali i nastaviti sa aktivističkim djelovanjem tokom čitave godine.

Zaintersovani mogu poslati kratku biografiju na info@sinestezija.me najkasnije do 12. jula

"Konkretni problemi koje će Gerilci vizuelno obrađivati biće odabrani tokom same radionice. Tema za protest u Novom nažalost ne nedostaje: od vode koja nestaje svake godine, preko bučnog marketinga sa brodova, do propadanja gradskih hotela i drugih oblasti devastacije grada...", navode organizatori.

Zaintersovani mogu poslati kratku biografiju na info@sinestezija.me najkasnije do 12. jula. Maksimalan broj učesnika je devet.

Radionica traje od 15-22. jula, a proizvedeni plakati biće prezentovani u okviru programa Festivala Sinestezija.

Galerija

Bonus video: