Kličko i Povetkin boksuju u oktobru u Moskvi

Braća Kličko su do sada rijetko boksovali van Njemačke. "Nikada nisam boksovao u Moskvi i radujem se mnogim Ukrajincima i Rusima koji napraviti posebnu atmosferu", rekao je Kličko
70 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2013. 12:47h

Svjetski bokserski šampion Vladimir Kličko braniće titule u teškoj kategoriji protiv Rusa Aleksandra Povetkina 5. oktobra u Moskvi, potvrđeno je danas iz menadžerske agencije ukrajinskog boksera.

U saopštenju se navodi da će se dugo očekivana borba održati u Olimpijskoj areni u Moskvi.

"To je najbolja borba koju teška kategorija ima da ponudi u ovom trenutku", naveo je Kličko u saopštenju.

Kličko (37) je šampion u IBF, IBO, WBO i WBA verzijama, a njegov stariji brat Vitali je šampion u WBC verziji. Oni već deceniju dominiraju svjetskim boksom u teškoj kategoriji.

Vladimir Kličko je do sada boksovao u 63 meča, ostvario je 60 pobjeda od kojih 51 nokautom i borba protiv 33-godišnjeg Povetkina će biti njegov 24. meč za titulu.

Povetkin je boksovao 26 mečeva i pobijedio je u svakom, a 18 trijumfa ostvario je nokautom. On je obavezni izazivač, ali su menadžeri i pored toga teško uspjeli da zakažu meč.

Braća Kličko su do sada rijetko boksovali van Njemačke, gdje žive.

"Nikada nisam boksovao u Moskvi i radujem se mnogim Ukrajincima i Rusima koji će doći u halu i napraviti posebnu atmosferu", rekao je Vladimir Kličko.

Bonus video: