PONOVLJENI PROCES

Odloženo suđenje za Zavalu jer je advokat slomio stopalo

Jedanaest optuženih u slučaju Zavala je 5. juna prošle godine osuđeno je na ukupno 30,5 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu
0 komentar(a)
rajko kuljaca, Foto: Savo Prelević
rajko kuljaca, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.07.2013. 07:47h

Ponovljeno suđenje u slučaju Zavala odloženo je za 9. jul, jer je advokat Dragoslav Ognjanović prelomio desno stopalo.

Jedanaest optuženih u slučaju Zavala je 5. juna prošle godine osuđeno je na ukupno 30,5 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu sudije Valentine Pavličić i vratio predmet na ponovno suđenje. Apelacioni sud je navedo da je odluka Višeg suda nerazumljiva.

Bivši predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača osuđen je na pet godina zatvora za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a bivši potpredsjednik Dragan Marović dobio je četiri godine zatvora za zloupotrebu službenog položaja.

Poslanik DPS-a Đorđe Pinjatić osuđen je na tri godine zatvora za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja. Za isto krivično djelo, Dragan Žinić, Slobodan Đurović, Stevan Vučetić, Sreten Tomović, Novak Stanojević i Marko Kaloštro osuđeni su na po dvije godine.

Dragan Sekulić je, za zloupotrebu službenog položaja putem podstrekavanja, osuđen na tri i po godine zatvora. Oslobođen je optužbe za zloupotrebu u poslovanju.

Ruska državljanka Natalija Panina, kojoj je suđeno u odsustvu jer je u bjekstvu, osuđena je na tri godine zatvora zbog utaje poreza i doprinosa. Panina je kažnjena i sa 5.000 eura.

Usljed nedostatka dokaza je oslobođen Miodrag Minić.

Preporučujemo za Vas