KIŠA METAKA NA ŠANKU

Budva: Ubijen mladić iz Pančeva, nekoliko povrijeđenih u stampedu

Vijesti saznaju da je nepoznati muškarac sa crnim šeširom na glavi prišao Vidakoviću sa leđa i ispalio tri hica
53 pregleda 0 komentar(a)
Šank Budva, Mjesto ubistva Budva, Foto: Vuk Lajović
Šank Budva, Mjesto ubistva Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.07.2013. 15:19h

Pančevac Miloš Vidaković pogođen je sa najmanje tri hica iz pištolja u 45 minuta poslije ponoći dok je sjedio za šankom ispod zidina Starog grada a od posljedica ranjavanja preminuo je na putu ka kotorskoj bolnici.

Vijesti saznaju da je nepoznati muškarac sa crnim šeširom na glavi prišao Vidakoviću sa leđa i ispalio tri hica u predjelu grudnog koša, zatim počeo da bježi i nasumice opalio još nekoliko hitaca.

Za popularnim šankovima ispod zidina Starog grada u vrijeme pucnjave bilo je preko 500 gostiju.

Kako je saopšteno iz policije, povrede od projektila tom prilikom zadobili su i gosti lokala koji su se nalazili u blizini – , S.N. (26) iz Zemuna, J.V. (32) iz Pančeva, J.G. (24) iz Inđije i O.P. (17) iz Berana. Njima je ljekarska pomoć pružena u Opštoj bolnici u Kotoru, gdje je konstatovano da su zadobili lakše tjelesne povrede.

Svi su zatražili pomoć u budvanskoj hitnoj pomoći, dok je ranjena djevojka S.N. prebačena u Kotor, ali će prema informacijama "Vijesti" biti danas puštena kući. 

Ekipa forenzičara je jutros izvršila uviđaj na mjestu ubistva, jer sinoć nisu mogli zbog mraka.

Saradnja sa kolegama iz Srbije

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici MUP-a, Centra bezbjednosti Budva i Sektora kriminalističke policije preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog ubistva.

Među aktivnostima je i komunikacija sa službenicima Direkcije policije MUP-a Republike Srbije, radi razmjene relevatnih informacija.

"Na licu mjesta je izvršen uviđaj, kojim je rukovodio zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici. Izuzeti su tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", navodi se u saopštenju UP.

Tijelo Vidakovića je transportovano na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, radi vršenja obdukcije. 

Tijelo Vidakovića je transportovano na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, radi vršenja obdukcije

Prema ranijem pisanju srpskih medija čovjek sa istim imenom i prezimenom iz Pančeva proteklih godina je učestvovao u nekoliko pucnjava i drugih incidenata, uključujući i tuču sa policijom.

Mediji su pisali da je Miloš Vidaković (29) posljednji put u aprilu ranjen u pucnjavi u Beogradu u naselju Galenika, kada je nepoznati napadač ispalio na njega nekoliko hitaca.

Kako su tada prenijele “Novosti", Vidaković je u večernjim satima došao taksijem iz Pančeva. U parku se sastao sa muškarcem nepoznatog identiteta. Ubrzo je došlo do svađe, zatim i sukoba, i Vidaković je počeo da bježi.

Nepoznati napadač ga je stigao poslije 500 metara, izvadio pištolj i ispalio više metaka, ranivši Vidakovića u nogu i glavu i pobjegao. Srpski mediji pišu da tamošnja policija smatra da je trgovina narkoticima motiv incidenata u kojima je bilo i mrtvih, a navodno su povezani sa Vidakovićem.

Preporučujemo za Vas