ODLIČAN UČINAK

Šuljagić: Ne bavimo se kalkulacijama

"Samo da se ne bavimo time hoćemo li biti prvi, drugi ili treći, da li ćemo otići na fajnl-for ili nećemo. Treba samo do kraja da igramo opušteno, kao što smo odigrali protiv Češke", kaže Luka Šuljagić
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2013. 15:16h

Najkonstantnije rezultate u grupi B Evropske lige na prva tri turnira pokazali su odbojkaši Mađarske i Crne Gore. Mađari do sada nijesu upisali nijednu pobjedu, dok je Crna Gora turnire u Kečkemetu, Barseloni i Podgorici završili sa po dvije pobjede i porazom.

Španija je u “Morači” upisala sve tri pobjede, nakon što je na prva dva turnira imala po jedan trijumf, dok je Češka zakazala u Podgorici, sa dva poraza (od Španije i Crne Gore), nakon što je Kečkemet i Barselonu prošla sa svih šest pobjeda.

"Još imamo pozitivan skor na svim turnirima, dobili smo sve ekipe u grupi. Nakon što su i Španci dobili Čehe, vidi se da je grupa izjednačena, iako se to, možda, nije činilo nakon prva dva turnira, kada su Česi pobjegli na tabeli. Već sam rekao da će forma ići gore, dolje", kaže za “Vijesti” srednji bloker Luka Šuljagić.

Crna Gora je u Podgorici, ukupno gledano, odigrala najslabije od sva tri dosadašnja turnira. Vidjelo se to već protiv Mađarske na startu, koja je, istina, savladana 3:0, ali uz dosta sreće i slabosti rivala.

Španija je potvrdila slabosti, ali su Milan Marković i drugovi protiv Češke nadmašili sebe i u najvećem dijelu meča odigrali kako znaju, posebno u završnici petog seta, što im je donijelo prvu pobjedu protiv favorizovanih Čeha…

"Pobjeda protiv Češke je vrlo važna, bez obzira na pozicije na tabeli, posebno na psihološkom planu. Da smo izgubili taj meč, posebno nakon onakve utakmice, sigurno je da bismo bili psihološki dosta poremećeni. Imali smo uspona i padova, oni takođe, ali smo na kraju uspjeli da se, poslije poraza od Španije, i nakon što smo od Češke gubili 9:4 u taj-breku, vratimo na najbolji način i u uzbudljivoj završnici pobijedimo dobru i organizovanu ekipu. Baš sam zadovoljan i srećan zbog igre čitave ekipe, ovo mi je najdraža pobjeda u Evropskoj ligi", ističe Šuljagić.

Uoči posljednjeg turnira u češkoj Opavi, od 5. do 7. jula, Česi imaju velikih pet bodova prednosti u odnosu na Crnu Goru i Španiju, pa je teško vjerovati da će kod kuće propustiti priliku da zadrže prvo mjesto i plasman na fajnl-for u turskom Marmarisu.

"Samo da se ne bavimo time hoćemo li biti prvi, drugi ili treći, da li ćemo otići na fajnl-for ili nećemo. Treba samo do kraja da igramo opušteno, kao što smo odigrali protiv Češke".

Umor je očigledan, devet mečeva u tri nedjelje su nešto na šta naši navijači nijesu navikli. A ostao je još jedan…

"Ako smo uspjeli da protiv Češke smognemo snage za pet setova, onda ćemo smoći snage i za posljednji turnir. Čini mi se da pobjeda protiv Češke može da nas digne još više, a onda bismo mogli svakoga da dobijemo", zaključio je Šuljagić.

Odbojkaši već danas popodne kreću na put, prvo će za Beograd, gdje će prenoćiti, a onda će u srijedu preko Varšave stići do Katovica i tamo prespavati. U četvrtak će autobusom produžiti za Opavu. Na put neće kapiten kapiten Milan Marković, zbog lakše povrede Ahilove tetive, koju je zaradio u trećem setu meča sa Česima, a njegovo mjesto će zauzeti srednji bloker Budućnosti Ivan Ječmenica, koji će debitovati u Evropskoj ligi.

Matijašević: Potpisao bih dvije pobjede i u Opavi

Komentarišući turnir u Podgorici, selektor Nikola Matijašević je kazao da je, naravno, najzadovoljnim posljednjim mečom sa Češkom.

"Ne samo zbog pobjede, iako je prva protiv Čeha, i sad nema rivala u grupi koga nismo dobili. Međutim, jako mi je drago što nismo napustili „Moraču“ i podgoričku publiku sa slabom partijom kao protiv Španije i prosječnom kao sa Mađarskom. Inače, rezultatskim bilansom u Podgorici sam prilično zadovoljan", kaže Matijašević.

On kaže da je cilj za posljednji turnir u češkoj Opavi da ga njegova ekipa „završi što časnije može“.

"Zamor je već počeo da čini svoje, fizički i naravno mentalni. Ne treba zaboraviti da smo u tri nedjelje odigrali devet mečeva. Istina, to je isti slučaj i sa protivnicima i sreća da je tako. Međutim, bilo bi fantastično kada bismo na jednom turniru mogli da dobijemo sva tri protivnika, ali bih ja potpisao i dvije pobjede. Mislim da bi tako naš nastup u Evropskoj ligi bio iznad svih očekivanja", dodao je Matijašević.

Galerija