Uhapšen još jedan napadač na Mila Žižića (72)

M.V. je, kako se sumnja, 14. marta 2011. godine, počinio krivično djelo razbojništvo na štetu Žižića iz Nikšića
6 komentar(a)
Milo Žižić, Foto: Slađan Blagojević
Milo Žižić, Foto: Slađan Blagojević
Ažurirano: 01.07.2013. 15:04h

Policija je juče na graničnom prelazu “Dobrakovo” uhapsila M.V. (29), rođenog u Beogradu, sa boravištem u Podgorici, za kojim je raspisana lokalna potjernica od strane Centra bezbjednosti Nikšić zbog osnovane sumnje, da je u saizvršilaštvu sa drugim osobama, u martu 2011. godine, počinio krivično djelo razbojništvo na štetu Mila Žižića (72) iz Nikšića. M.V. je, kako se navodi, pokušao da pređe granicu.

M.V. je, kako se sumnja, 14. marta 2011. godine, počinio krivično djelo razbojništvo na štetu Žižića iz Nikšića. Sumnja se da je M.V. u dogovoru sa drugim osobama u mjestu Broćanac-opština Nikšić postavio improvizovanu prepreku i tako prepriječili put kombi- vozilu marke “Citroen jumper”, kojim je upravljao Žižić, nakon čega su mu, kako se sumnja, prišli i fizički ga napali, zadajući mu više udaraca po glavi i tijelu.

"Nakon toga osumnjičeni su, kako se sumnja, vezali oštećenog i ubacili u zadnji dio kombi-vozila kojim su se uputili u pravcu Nikšića, gdje su nastavili sa fizičkim napadom na oštećenog, zahtjevajući da kaže gdje mu se nalazi novac", piše u saopštenju Uprave policije.

N.B. (22) i D.D. (22), oba iz Podgorice, su zbog ovog događaja uhapšeni u aprilu

Po dolasku u mjesto Vitalac, osumnjičeni su zaustavili vozilo i nastavili da udaraju oštećenog i od njega, kako se sumnja, otuđili novac, zlatni nakit i ručni sat. Nakon toga su se udaljili sa lica mjesta, ostavljajući, kako se sumnja, oštećenog Žižića vezanog u njegovom vozilu.

N.B. (22) i D.D. (22), oba iz Podgorice, su zbog ovog događaja uhapšeni u aprilu, dok je za M.V. tada, raspisana lokalna potjernica od strane Centra bezbjednosti Nikšić.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv M.V, zbog osnovane sumnje, da je u saizvršilaštvu počinio pomenuto krivično djelo.

Bonus video: