Podgorica: Naručeni Molotovljev koktel promašio cilj

Podgoričani Nemanja Burzanović i Boris Uskoković htjeli da zapale BMW Rajka Radevića
225 pregleda 13 komentar(a)
Kuća Srđana Brakovića, Murtovina, Rajko Radević, Foto: Savo Prelević
Kuća Srđana Brakovića, Murtovina, Rajko Radević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.07.2013. 07:59h

Podgoričani Nemanja Burzanović (19) i Boris Uskoković (18) uhapšeni su jer su pokušali da Molotovljevim koktelom zapale BMW sugrađanina Rajka Radevića (33) u podgoričkom naselju Murtovina.

Bačeni Molotovljev koktel zakačio je granu obližnjeg drveta na putu do automobila, pa napadači nijesu uspjeli u naumu da ga zapale.

Policija je u redovnom postupku procesuirala i maloljetnog S.G. (15), koji je u trenucima vršenja krivičnog djela bio sa Burzanovićem i Uskokovićem.

Radević je u subotu veče oko 23 časa pozvao dežurnu službu policije i kazao da su nepoznata lica pokušala da zapale njegov BMW, koji se nalazilo parkiran ispred dvorišne kapije njegovog komšije Srđana Brakovića, u naselju Murtovina.

“Na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola, koja je zatekla BMW bez oštećenja, dok je drvo koje se nalazilo u blizini bilo zahvaćeno požarom”, piše u saopštenju Uprave policije.

Prikupljanjem obavještenja i drugim aktivnostima na terenu inspektori podgoričke kriminalističke policije došli su do informacije o vozilu koje koriste osumnjičeni.

Izvršena je blokada saobraćajnica i šireg terena, koja je nakon 20 minuta rezultirala pronalaskom Burzanovića, Uskokovića i maloljetnog S.G.

“Policijska patrola je, oko 23,20 časa, u naselju Kakaricka gora kontrolisala vozilo „ford eskort“, kojim je upravljao B. U. Na mjestu suvozača se nalazio N. B, dok se na zadnjem sjedištu nalazio S.G. Lica i vozilo su privedeni u CB Podgorica, radi preduzimanja daljih mjera i radnji”, piše u saopštenju policije.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz podgoričke policije, nakon što je Molotovljev koktel bačen, vatra je zahvatila krošnju drveta.

Prema istim informacijama, mladićima koji su pokušali da zapale auto Radevića, to su uradili po nalogu neke treće osobe koja je željela da iznudi novac, tako da je paljenje automobila trebalo da bude opomena.

Nemanja Burzanović je odranije poznat policiji po krivičnim djelima, više puta je procesuiran zbog nasilničkog ponašanja, a jednom mu je na teret stavljen pokušaja ubistva.

Snimljeni na pumpi

Podgorička policija našla je dosta dokaza, koji potkrepljuju sumnje da su mladići u Murtovini počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Ispred kapije dvorišta pronađena je i izuzeta staklena flaša, sa manjom količinom zapaljive tečnosti i sa tragovima od požara. Sa ruku mladića uzeti su brisevi i garderoba koju su nosili, što će zajedno sa ostalim tragovima i predmetima biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Policija ima i snimak sa “Ekopetrol” pumpe na kojem se vidi da Burzanović, Uskoković i S.G, neposredno prije napada kupuju benzin. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, predati tužiocu.

Bonus video: