KONAČNO PALI I ČESI

Matijašević: Kad mnogo želimo pobjedu, ništa nije nemoguće

"Mislim da je ulazak Milivojevića i naročito Strugara poremetio njihovu igru, na to nisu bili pripremljeni", rekao je Matijašević
80 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Matijašević, Foto: Savo Prelević
Nikola Matijašević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.07.2013. 00:00h

Nikola Matijašević je bio vidno zadovoljan nakon meča i pobjede nad Češkom (3:2), iako je, kako je kazao, bilo velikih oscilacija u igru njegove ekipe.

"Češka je izuzetan protivnik, izuzetno jak fizički, imaju izvanredan blok. Pokušali smo sa mnogo izmjena da ih poremetimo, jer očito da su taktički dobro spremili meč. Mislim da je ulazak Milivojevića i naročito Strugara poremetio njihovu igru, na to nisu bili pripremljeni. Tu je napravljena najveća razlika, naravno uz dobar dio meča gdje su igrači pokazali istu onu želju koji su imali na prethodna dva turnira. Na prva dva meča u Podgorici to nije baš bio slučaj", rekao je Matijašević.

U preokretu u petom setu bilo je i inata, kaže Matijašević, ali ne samo toga.

"I njihov mladi igrač Bartoš je platio danak neiskustvu. Iako su se bili odlijepili, mislim da smo imali šanse i na 13:11 i na 10:8. Jurili smo rezultat, što je teško, posebno u taj-breku gdje sve ide jako brzo. Tim prije je ovaj rezultat značajniji, jer pokazuje da kada mnogo želimo pobjedu, onda ništa nije nemoguće", dodao je Matijašević.

Selektor Češke Bernard Stjuart imao je primjedbe na jednu odluku linijskog sudije u četvrtom setu.

"Linijski sudija je pokazao jednu loptu da je unutra, a bila je vani. To je bio važan momenat, jer mi ne možemo da igramo odbojku ako nam linijske sudije sviraju kontra. Sa druge strane, u odlučujućim momentima smo se mučili, nismo bili pravi, vratili smo Crnu Goru u igru i omogućili joj da igra dobro. To je bila naša greška", rekao nam je Stjuart.