Izlagali pred 3.000 kolega

Kongres u Barseloni “Objedinjavanje sportskih nauka” okupio je blizu 3.000 učesnika iz cijelog svijeta, što ga čini najprestižnijim u Evropi
0 komentar(a)
Duško Bjelica i Stevo Popović, Foto: Privatna galerija
Duško Bjelica i Stevo Popović, Foto: Privatna galerija
Ažurirano: 01.07.2013. 13:11h

Na 18. Kongresu Evropskog koledža sportskih nauka, koji je održan u Barseloni od 26. do 29. juna 2013. godine, učestvovali su i prof. dr Duško Bjelica i dr Stevo Popović sa nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Kongres u Barseloni “Objedinjavanje sportskih nauka” okupio je blizu 3.000 učesnika iz cijelog svijeta, što ga čini najprestižnijim u Evropi, a u njegovom radu Bjelica i Popović su u sekciji sportski menadžment izložili rad "Kako reklamiranje kroz sport funkcioniše na primjeru iz Crne Gore".

Bjelica i Popović su taj rad uradili u koautorstvu sa Damjanom Jakšićem sa Univerziteta u Novom Sadu i Georgiem Georgievim sa Univerziteta Ćirilo i Metodije u Skoplju.

Cilj naučnog skupa, čiji je domaćin bio Nacionalni institut Katalonije, bio je prikaz trenutnog stanja u različitim segmentima sportskih nauka, kao i promovisanje nauke u globalnom pogledu na multidiciplinarnu oblast sportskih nauka.

Evropski koledž sportskih nauka je međunarodna neprofitna organizacija osnovana u Francuskoj 1995. godine sa ciljem promovisanja nauke i istraživanja u oblasti sportskih nauka i sprotske medicine.

Bonus video: