100. „TUR DE FRANS”

Bakelantsu etapa i žuta majica

Iza njega su sa minimalnim zaostatkom bila 92 vozača, a među njima i dva glavna favorita, Kris Frum i Alberto Kontador
0 komentar(a)
Jan Bakelants, Foto: Reuters
Jan Bakelants, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2013. 19:43h

Samo sekunda prednosti nad pelotonom bila je dovoljna za ispunjenje sna Jana Bakelantsa - Belgijanac iz Rejdio Šeka je slavio u 2. etapi 100. „Tur de Fransa” od Bastije do Ajačija i upisao se u istoriju kao čovjek koji je nosio žutu majicu na najprestižnijoj trci.

"Ovo je najbolji dan u mojoj karijeri. Teško mi je da povjerujem da sam slavio nakon svih problema koje sam imao ove i prethodnih godina. Imao sam šansi i ranije, ali mi je nedostajalo sreće. Sada sam je imao", rekao je 27-godišnjak iz Odenarda.

Bakelants je krenuo u napad nekoliko stotina metara prije cilja i uspio je da izdrži posljednji napad u sprintu Slovaka Petera Sagana, prošlogodišnjeg osvajača zelene majice.

Belgijanac je tako upisao prvu pobjedu u karijeri, a slavio je u vremenu tri sata, 43 minuta i 11 sekundi. Iza njega su sa minimalnim zaostatkom bila 92 vozača, a među njima i dva glavna favorita, Kris Frum i Alberto Kontador.

Dojučerašnji lider Marsel Kitel je kasnio čak 17 minuta i 35 sekundi, kao i najbolji sprinter današnjice Mark Kavendiš. U toj grupi je bio i Toni Martin, koji je najgore prošao u padu prvog dana, ali je odlučio da ostane u trci.

Biciklisti će danas voziti posljednju etapu na Korzici, 145,5 kilometara od Ajačija do Kalvija, sa dva uspona treće i po jednim druge i četvrte kategorije.

Preporučujemo za Vas