Pozorišna sezona u CNP-u: Za 40.000 gledalaca 158 programa

Repertoar, pored predstava iz sopstvene produkcije i pet novih naslova, činio je bogat muzički i filmski program
0 komentar(a)
Ribarske svađe, Foto: CNP
Ribarske svađe, Foto: CNP
Ažurirano: 01.07.2013. 15:36h

Crnogorsko narodno pozorište je u protekloj sezoni realizovalo 158 programa, koje je vidjelo 40.000 gledalaca.

Repertoar, pored predstava iz sopstvene produkcije i pet novih naslova, činio je bogat muzički i filmski program kao i gostovanja na drugim scenama u zemlji i regionu (učešća na brojnim festivalima), navodi se u saopštenju CNP-a

Od 158 realizovanih programa - 112 je dramskih.

Izvedene su predstave: “Ribarske svađe” Karla Goldonija, u režiji Ane Vukotić, “Post scriptum” po djelima Danila Kiša, u adaptaciji i režiji Varje Đukić, “Egzistencija” Edvarda Bonda, u režiji Radmile Vojvodić, “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića i “Žene koje čiste” Žan Ženea, u režiji Selme Spahić.

Pored premijera, igrane su “Vjera, ljubav, nada“, “Konte Zanović“, “Revizor“, “Rasprava“, “Lasice“, “Kveč“, ”Jaja“, “Don Žuan“, “Prosidba i medvjed u jednom činu“, “Gorski vijenac“, “The beauty queen“.

Predstave CNP-a vidjela je publika u Ljubljani, Vraci (Bugarska), Užicu, Zenici, Mostaru, ali i u Kotoru, Herceg Novom, Cetinju, Budvi

Predstave CNP-a vidjela je publika u Ljubljani, Vraci (Bugarska), Užicu, Zenici, Mostaru, ali i u Kotoru, Herceg Novom, Cetinju, Budvi, a na Velikoj sceni su gostovala pozorišta “Zetski dom”, Gradsko pozorište Podgorica, Pozorište mladih iz Novog Sada, Centar za kulturu Tivat, Sarajevski ratni teatar i Festival MESS, Narodno pozorište Beograd. CNP je učestvovalo na festivalima u zemlji i regionu: Međunarodnom pozorišnom festivalu Ex Ponto u Ljubljani, na XVII Jugoslovenskom pozorišnom festivalu ”Bez prevoda“ u Užicu, XVIII Međunarodnom festivalu “Zeničko proljeće 2013“, na HAPS-u u Herceg Novom, na Međunarodnom festivalu “Mostarska liska“ u Mostaru, XXVII Grad teatru u Budvi i na XXIV Međunarodnom festivalu malih teatarskih formi – NETA festival, u Vraci.

Bijenale i A Tempo

Početak pozorišne sezone 2012/2013 bio je u znaku Bijenala crnogorskog teatra. Izvedeno je 13 predstava u Selekciji, Selekciji Off i Selekciji Plus.

Izvedene su predstave Crnogorskog narodnog pozorišta, Kraljevskog pozorišta Zetski dom, Gradskog pozorišta Podgorica, koprodukcije CNP-a i Grad teatra Budva, CNP-a i Međunarodnog festivala Kotor art, Centra za kulturu Tivat, Teatra mladih iz Novog Sada, Narodnog pozorišta iz Beograda, Produkcije OR, Muzičke škole “Vida Matjan“ iz Kotora, FDU Cetinje. U aprilu je u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, realizovan i XII Međunarodni muzički festival A Tempo.

Bonus video: