Pireli istražuje incidente sa gumama u Silverstonu

Kompanija Pireli je u Silverston stigla uvjerena da je riješila probleme s pucanjem guma koji su se dešavali na početku sezone
1 komentar(a)
Pireli guma, Foto: Reuters
Pireli guma, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2013. 17:30h

Direktor Pirelija Pol Hembri rekao je da će ta kompanija istražiti zbog čega su vozači na današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije imali velikih problema s gumama te kompanije i odbio da spekuliše o mogućim uzrocima.

Tokom današnje trke su Luisu Hamiltonu, Felipeu Masi, Žan-Eriku Vernju i Serhiju Peresu su eksplodirale zadnje gume na vozilima.

Kompanija Pireli je u Silverston stigla uvjerena da je riješila probleme s pucanjem guma koji su se dešavali na početku sezone.

Tokom trke, ekipe su iz boksa poručile svojim vozačima da ne prelaze preko ivičnjaka kako bi sačuvali gume.

"Ovo što se događalo danas nije bilo predviđeno - vidjeli smo nešto novo, drugačiju vrstu problema. Trenutno analiziramo šta se dogodilo. Kada prikupimo činjenice doći ćemo do srži problema. Ozbiljno smo shvatili ove stvari i kada budemo dobili odgovore, obavijestićemo javnost", rekao je Hembri za Skaj sport.

Pojedini vozači su poslije trke rekli da su se kvarovi dogodili zbog nedostatka sreće, prije nego zbog određene karakteristike automobila, a Hembri je rekao da ne želi da spekuliše dok se ne završi istraga.

"Nema svrhe da govorim o tome sve dok ne sakupimo činjenice. Zaista želimo da na pravi način analiziramo situaciju i da damo ispravan odgovor".

Upitan da li će Pireli poslije današnjih događaja morati da se vrati prvobitnom planu i promijeni jedinjenja pneumatika iz bezbjednosnih razloga, Hembri je rekao:

"Moramo da analiziramo situaciju i otkrijemo šta se dogodilo".

Bonus video: