Podgorica: Mladići pokušali da zapale automobil u Murtovini

Treći osumnjičeni – maloljetni S.G. (15), takođe iz Podgorice, priveden je sa njima i pušten bez zadržavanja nakon uzimanja izjave
82 pregleda 4 komentar(a)
požar, vatra, Foto: Shutterstock.com
požar, vatra, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.06.2013. 12:42h

Policija je uhapsila N.B. (19) i B.U. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da su pokušali da zapale automobil u podgoričkom naselju Murtovina.

Treći osumnjičeni – maloljetni S.G. (15), takođe iz Podgorice, priveden je sa njima i pušten bez zadržavanja nakon uzimanja izjave. On će biti procesuiran u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio isto krivično djelo.

Dežurnu službu CB Podgorica je sinoć oko 23 časa, pozvao R.R. iz Podgorice i kazao da su nepoznata lica pokušala da zapale njegovo vozilo, marke „BMW“, koje se nalazilo parkirano ispred dvorišne kapije njegovog komšije S.B, u naselju Murtovina.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, policijska patrola je na licu mjesta zatekla navedeno vozilo bez oštećenja, dok je drvo koje se nalazilo u blizini bilo zahvaćeno požarom.

"Policija je brzo došla do podataka o vozilu koje koriste osumnjičeni, tako da je izvršena blokada saobraćajnica, koja je nakon 20 minuta rezultirala pronalaskom tog vozila i osoba koje su se u njemu nalazile", piše u saopštenju.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Podgorici.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je konstatovano da je drvo u dvorištu S.B. izgorjelo. Ispred kapije dvorišta pronađena je i izuzeta staklena flaša, sa manjom količinom zapaljive tečnosti i sa tragovima od požara.

Navodi se i da su sa ruku N.B, B.U. i S.G. izuzeti brisevi i garderoba koju su nosili, što će zajedno sa ostalim izuzetim tragovima i predmetima biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Bonus video: