Pet hitaca ispaljeno u leđa Bugarina

Policija intenzivno istražuje sve detalje o Bugarinu, njegov život i traži razloge iz prošlosti zbog kojih bi neko počinio ili naredio ubistvo
457 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2013. 06:47h

Pet hitaca iz malokalibarskog pištolja pogodilo je leđa Darka Bugarina (33), koji je prije dvije noći ubijen u kotorskom naselju Škaljari ispred kuće u kojoj je stanovao sa suprugom i dvoje maloljetne djece, saznaju “Vijesti” iz policije.

Prema istim informacijama, ubica je čekao da Bugarin izađe iz kuće i krene na posao u diskoteku "Maksimus".

U vrijeme pucnjave, policija je utvrdila, da nije bilo očevidaca. Zamjenik višeg tužioca iz Podgorice Veljko Rutović naložio je da se uradi obdukcija tijela ubijenog Bugarina, koju je juče u toku dana obavio vještak sudske medicine dr Miodrag Šoć.

Policija intenzivno istražuje sve detalje o Bugarinu, njegov život i traži razloge iz prošlosti zbog kojih bi neko počinio ili naredio ubistvo.

"U ovoj fazi vrlo je teško dati precizne podatke, svakako da se u jednom dijelu provjeravaju veze Bugarina sa poslom koji je obavljao kao tjelohranitelj pokojnog Dragana Dudića Frica. Određeni broj osoba je saslušan. Pojačana je kontrola u gradu i intenzivno se radi na rasvjetljavanju ubistva", kazao je sagovornik "Vijesti nedjeljom" iz policije.

"Određeni broj osoba je saslušan. Pojačana je kontrola u gradu i intenzivno se radi na rasvjetljavanju ubistva"

Bugarin je bivši policajac centra bezbjednosti Kotor, a bio je jedan od tjelohranitelja ubijenog kotorskog biznismena Dudića.

U posljednje vrijeme radio je kao obezbjeđenje u diskoteci “Maximus”.

Nekoliko komšija u nezvaničnom razgovoru ispričalo je da su u trenucima ubistva čuli nekoliko pucnjeva, te da su u prvi mah pomislili da neko baca petarde, ali da je ubrzo nakon toga mir i tišinu ovog mirnog mjesta zaparao ženski vrisak, kada su shvatili da se nešto dogodilo.

Bivši Dudićevi tjelohranitelji Bugarin i Darko Perović iz Nikšića, bili su osumnjičeni da su nakon Fricovog ubistva nanijeli teške tjelesne povrede Nikšićaninu Ivanu Vračaru ubici njihovog poslodavca i prijatelja.

Vračar je 30. maja 2010, između 12 i 13 sati, ubio Dudića na prepunoj terasi kafića „Moka“, gdje je ovaj sjedio s prijateljima. Neopaženo je sleđa prišao stolu, naoružan sa dva pištolja, i počeo da puca prema Dudiću koga su pogodila dva metka. Dudić je umro nekoliko sati pošto je ranjen.

Peroviću i Bugarinu je prvom optužnicom na teret bilo stavljeno da su pretukli Vračara, nakon što je on pucao i ubio Dudića. Bili su optuženi za nanošenje teških povreda i za nasilničko ponašanje.

Zastupnik optužnice tužilac Željko Tomković je, usljed nedostatka dokaza, odustao od optužbe protiv Bugarina za oba krivična djela.

Krivično vijeće Apelacionog suda Vračaru je zbog ubistva Dudića u junu ove godine potvrdilo presudu Višeg suda, kojom je osuđen na 17 godina zatvora.

Dudić, prema policijskim dosijeima, blisko je sarađivao s najtraženijim balkanskim bjeguncem, Pljevljakom srpskog državljanstva Darkom Šarićem.

Galerija

Bonus video: