Ovo su pogrešni razlozi za brak...

Vaši prijatelji i poznanici su već ušli u bračne vode i sada se osjećate kao da više ne pripadate njihovom svijetu
81 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2013. 09:09h

Kada su dvije osobe zaljubljene i dugo su u vezi, brak se čini kao logičan slijed događaja. No, nemojmo se zavaravati. Mnogi se vjenčaju iz potpuno pogrešnih razloga. Pa, pobrojmo ih i spriječimo moguću “katastrofu”.

Ispunjavate želju roditeljima

Oni će se osjećati bolje kada znaju da neko brine o vama. Međutim, pravi razlog je taj što žele unučad.

Želite da dokažete da ste hetero

Bilo da sebi ili drugima pokušavate da dokažete svoju seksualnu orijentaciju, brak nije dobro rješenje.

Trudnoća

Mnogima je razlog za vjenčanje trudnoća. No, to je pogrešan razlog, jer ta trudnoća očito nije bila planirana. Zato, osim nove uloge kao majke, dobićete i novu ulogu kao supruga.

Tražite oca djeci

Prirodno je da samohrane majke žele da im djeca odrastaju uz dva roditelja. No, vjerujte, vi ste djeci potpuno dovoljni dok ne naiđe onaj zaista pravi.

Dugo ste u vezi

Imate momka i dobro vam je s njim. Već ste dugo u vezi i želite nešto da promijenite. Ne ulazite u brak, ukoliko vam srce govori suprotno.

Brak iz interesa

Grcate u dugovima, pa ste odlučili da se udate za partnera koji će vam pomoći da se izvučete iz finansijskih problema. Zapitajte se ima li lična sreća cijenu?

Želite da odselite od roditelja

Brak nije razlog za bijeg iz roditeljskog gnijezda. Ukoliko više ne možete da živite s roditeljima, radije pronađite cimerku i odselite.

Pritisak okoline

Svaka djevojka dođe u životnu fazu kada je društvo i bližnji pritiskaju na brak. Ne obazirite se na pritiske. Odrasla ste žena i sami ćete odlučiti kada ćete se vjenčati.

Brak zbog karijere

U određenim poslovnim okruženjima bolje ćete proći kao udata, porodična žena. Ne nasjedajte na to.

Svi su već u braku

Vaši prijatelji i poznanici su već ušli u bračne vode i sada se osjećate kao da više ne pripadate njihovom svijetu. Ne popuštajte pritiscima. Neka stvari idu svojim tokom i ljubav će vas pronaći kada za to dođe vrijeme.

Vjenčanje iz snova

Oduvijek ste maštali o svojoj vjenčanici i vjenčanju kao iz bajke. No, iz sna ćete se probuditi i izaći iz bajke čim uvidite da ste u zajednici u kojoj nema ljubavi.

Želite dijete

Istina je da tradicija nalaže redosljed - prvo ljubav, pa brak, pa dijete. Razmislite jeste li zaista tradicionalan tip? Razmislite o tome ko treba da slaže redosljed vašeg života? Vi sami, naravno.

Galerija

Bonus video: