SELEKTOR ODBOJKAŠA

Matijašević: Pobjeda protiv Češke bi bila dobra utjeha

"Ostaje nam da se oporavimo što bolje, konsolidujemo i pokušamo da zaboravimo rezultat protiv Španije", dodao je Matijašević
0 komentar(a)
Nikola Matijašević i ekipa, Foto: Cev.lu
Nikola Matijašević i ekipa, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 29.06.2013. 23:24h

Selektor Crne Gore Nikola Matijašević je nakon poraza od Španije (1:3), u 8.kolu grupe B Evropske lige, priznao da njegova ekipa nije odigrala mnogo bolje u odnosu na pobjedu protiv Mađara (3:0).

- S tim što smo igrali protiv ekipe koja je mnogo jača od Mađarske, pa smo zasluženo izgubili od Španije. Kad se saberu poeni, Španija je ostvarila “mršavu” pobjedu, ali ona vrijedi tri boda. Nije novost da u našoj grupi Španija najbolje igra u odbrani, ali je velika novost, što mi je posebno krivo, da kada vidim neke iskusne igrače koji pokušavaju poslije serije grešaka da prebace servis, da ga prebace opet u aut ili mrežu. To je malo teže objasniti. Ostale stvari se mogu objasniti, ne sve, ali ostaje da analiziramo meč do detalja. Ne znam da li su već u glavama počele kalkulacije “ako dobijemo Španiju, pa fajnl-for...”Nadam se da nije slučaj, jer protiv Češke, možda, bude još teže nego protiv Španije", rekao je Matijašević.

Češka je večeras (20) posljednji rival na turniru u Podgorici, jedina ekipa koju Crna Gora nije do sada savladala, i prilika da se treći turnir završi barem sa dvije pobjede i porazom.

"Sigurno je da bi pobjeda protiv Češke bila dobra utjeha za poraz od Španije, ako je možemo naći. Ostaje nam da se oporavimo što bolje, konsolidujemo i pokušamo da zaboravimo rezultat protiv Španije", dodao je Matijašević.

Fernando Benites Munjos, selektor Španije: Znamo da Crna Gora ima dobar servis i napad, i da je teško obuzdati ih u tim elementima. Zato smo morali da igramo veoma dobru odbranu, da dobro serviramo, balansiramo meč, i u tome smo uspjeli. Igrali smo dobro dobro, taktički kontrolisali sve situacije, posebno na bloku i odbrani.