Crnoj Gori pet medalja u Mersinu

U Peskari je crnogorska ekspedicija osvojila zlato i srebro više nego u Mersinu, ali je imala i gotovo tri puta više takmičara.
0 komentar(a)
Danilo Lučić, Foto: Boris Pejović
Danilo Lučić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.06.2013. 22:15h

Crna Gora je završila učešće na XVII Mediteranskim igrama u Mersinu sa pet medalja - zlatom (Srđan Mrvaljević, džudo), srebrom (Miroslav Petković-boćanje) i tri bronze (Nikola Gušić – džudo, Nikola Milačić – boks i Danijel Furtula – atletika).

Danas, posljednjeg dana takmičenja, zakazali su naši favoriti za medalje, pošto rukometašice nijesu uspjele da odbrane bronzu, a karatista Almir Cecunjanin srebro osvojeno na prethodnim igrama u Peskari.

U Peskari je crnogorska ekspedicija osvojila zlato i srebro više nego u Mersinu, ali je imala i gotovo tri puta više takmičara.

Iako je crnogorska karate reprezentacija u Mersin pošla u najjačem sastavu, nije uspjela da se vrati sa medaljom. Teškaš Almir Cecunjanin kojii je dva puta zaredom bio srebrni na mediteranskim igrama, već je u prvoj borbi poražen od Italijana Stefana Maniskalka, koji je novi mediteranski pobjednik.

Maniskalko se revanširao Cecunjaninu za poraz na svojem tatamimjnu prije četiri godine, i to sudijskim utiskom pošto u regularnoj borbi nije bilo pobjednika.

Cecunjanin je slavio u prvoj borbi repasaža nad Špancem Hakobom Visuetom, ali je u duelu za bronzu izgubio od Alžirca Misipse Hamadimija.

I Danilo Lućić je u kategoriji do 84 kilograma izgubio borbu za bronzu protiv Slovenca Jusa Markača. Lučić je u prvoj borbi savladao Libanca Mohameda Moktara Masaoda, da bi u četvrtfinalu nakon neriješenog ishoda sudijskim preglasavanjem dalje prošao Egipćanin Hani Kešta, a u repasažu je od asa Onogošta bolji bio Markač.

Sudijsko preglasavanje je već u prvoj borbi bilo kobno i po Marinu Raković u kategoriji do 68 kilograma. Nakon borbe bez poena sa Raković, dalje je prošla Hrvatica Azra Saleš, koja eliminacijom u narednoj borbi nije karatistkinju Omladinca odvukla u repasaž.

Bonus video: