Kitel pobjednik prve etape

Njemački biciklista i vozač ekipe Argos-Šimano Marsel Kitel pobjednik je prve etapi Tur d'Fransa, koja je danas vožena na Korzici od Porto Vekija do Bastije u dužini od 213 kilometara.
64 pregleda 0 komentar(a)
Marsel Kitel, Foto: Beta AP
Marsel Kitel, Foto: Beta AP
Ažurirano: 29.06.2013. 16:33h

Njemački biciklista i vozač ekipe Argos-Šimano, Marsel Kitel pobjednik je prve etapi Tur d'Fransa, koja je danas vožena na Korzici od Porto Vekija do Bastije u dužini od 213 kilometara.

Kitel, je stazu dugu 213 kilometara od Porto Vekija do Bastije na Korzici prevezao za četiri sata, 56 minuta i 52 sekunde.

Drugi je kroz cilj prošao Norvežanin Aleksandar Kristof (Kaćuša), a treći Holanđanin iz tima Vakansolej DCM, Deni van Popel.

Prvi favorit ovogodišnjeg Tura, Španac Alberto Kontador bio je u grupi biciklista koja je doživjela lakši udes četiri kilometra prije kraja etape.

Inače, prvu etapu obiležila je komična, ali i opasna situacija u kojoj je autobus ekipe Grinedž ostao zaglavljen na liniji cilja.

Linija cilja je bila pomjerena, a autobus je ostao ukopan na mjestu i tek kasnije su ga organizatori pomjeren na "gurku".

Druga etapa vozi se sjutra od Bastije do Ajačija u dužini od 156 kilometara.

Bonus video: