Božaj: Policijski i carinski službenici otkrili 2,5 kg skanka

Sumnja se da je G.G. (30) skank nabavio u Albaniji, te da je imao namjeru da ga prokrijumčari u BiH i stavi u promet na području Sarajeva
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2013. 06:59h

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica i Uprave carina otkrili su na graničnom prelazu Božaj oko 2,5 kilograma skanka.

Naime, policijski i carinski službenici su sinoć, 28. juna 2013. godine, oko 18,30 časova, kontrolisali vozilo „Seat Leone“, bosansko – hercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin BiH, G.G. (30) iz Sarajeva.

Detaljnom kontrolom vozila otkriven je skank, koji je bio upakovan u šest vakumiranih pakovanja, ukupne težine oko 2,5 kg.

Skank je bio sakriven u rezervoaru vozila.

O pronalasku opojne droge obaviještena je Grupa za borbu protiv droge Podgorica, čijim službenicima su potom predati lice, vozilo i skank radi daljeg policijskog postupanja.

G.G. je lišen slobode i od njega je uzeta izjava u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je G.G. skank nabavio na teritoriji Republike Albanije, te da je imao namjeru da ga prokrijumčari u BiH i stavi u promet na području Sarajeva.

Galerija

Bonus video: