Kotor: Ubijen Darko Bugarin

Bugarin je bivši tjelohranitelj pokojnog Dragana Dudića Frica
1694 pregleda 50 komentar(a)
Darko Bugarin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Darko Bugarin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.06.2013. 00:22h

Kotoranin Darko Bugarin (33) ubijen je sinoć oko 22 časa u kotorskom naselju Škaljari ispred kuće u kojoj je stanovao sa suprugom i dvoje maloljetne djece.

Bugarin je bivši policajac centra bezbjednosti Kotor, a bio je jedan od tjelohranitelja ubijenog kotorskog biznismena Dragana Dudića Frica.

Bugarin je u posljednje vrijeme radio kao obezbjeđenje u diskoteci “Maximus”.

Na lice mjesta po saznanju za ubistvo uputila se ekipa iz Forenzičkog centra iz Danilovgrada, kao i viši tužilac Veljko Rutović iz Podgorice.

Mjesto nesreće obezbjeđivao je veliki broj policajaca. Hitna pomoć je dolazila, ali su samo mogli da konstatuju smrt.

Iz policije sinoć nije se mogla dobiti zvanična informacija, osim da su nakon nesreće blokrani svi izlazi iz grada, da se obavlja pretres učesnika u saobraćaju, te da se intenzivno traga za počiniocem.

Izvor “Vijesti” iz policije rekao je da policija saslušava osobe koje bi o ubistvu mogle dati korisne informacije, ali i nekoliko osoba čiji alibi se provjerava.

Nekoliko komšija u nezvaničnom razgovoru ispričalo je da su čuli nekoliko pucnjeva, te da su u prvi mah pomislili da neko baca petarde, ali da je ubrzo nakon toga mir i tišinu ovog mirnog mjesta zaparao ženski vrisak, kada su shvatili da se nešto dogodilo.

Bivši Dudićevi tjelohranitelji Bugarin i Darko Perović iz Nikšića, bili su osumnjičeni da su nakon Fricovog ubistva nanijeli teške tjelesne povrede Nikšićaninu Ivanu Vračaru ubici njihovog poslodavca i prjatelja.

Vračar je 30. maja 2010, između 12 i 13 sati, ubio Dudića, na prepunoj terasi kafića „Moka“, gdje je ovaj sjedio s prijateljima. Neopaženo je sleđa prišao stolu, naoružan sa dva pištolja, i počeo da puca prema Dudiću koga su pogodila dva metka. Dudić je umro nekoliko sati pošto je ranjen.

Peroviću i Bugarinu je prvom optužnicom na teret bilo stavljeno da su pretukli Vračara, nakon što je on pucao i ubio Dudića. Bili su optuženi za nanošenje teških povreda i za nasilničko ponašanje.

Zastupnik optužnice tužilac Željko Tomković je, usljed nedostatka dokaza, odustao od optužbe protiv Bugarina za oba krivična djela.

Krivično vijeće Apelacionog suda Vračaru je zbog ubistva Dudića u junu ove godine potvrdilo presudu Višeg suda, kojom je osuđen na 17 godina zatvora.

Dudić, prema policijskim dosijeima, blisko je sarađivao s najtraženijim balkanskim bjeguncem, Pljevljakom srpskog državljanstva Darkom Šarićem.

Pred beogradskim pravosuđem, Sariću se sudi za dugogodišnji šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu. On je, kako se vjeruje, jedan od glavnih narko-bosova Balkana.

Bonus video: