Matijašević: Možda sam previše opteretio igrače

"Imam utisak da ekipa više razmišlja o mečevima sa Španijom i Češkom, misleći da ovo mora da bude lako", kaže Matijašević
71 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 29.06.2013. 00:28h

Nakon meča selektor Crne Gore Nikola Matijašević priznao je da njegova ekipa nije odigrala “neki baš sjajan meč”, ne znajući razloge za to.

"Da smo izgubili prvi ili drugi set, ko zna kakak bi bio konačan rezultat. Možda sam ja malo pretjerao u pripremi meča, tražio sam od njih da ne potcijene protivnika. Možda seam ih previše opteretio time. Ne znam, vidjećemo šta će reći statistička analiza meča. Sreća da je bilo pojedinačno dobrih servera, mislim da smo tu napravili razliku, jer smo imali dobrih asova".

"Imam utisak da ekipa više razmišlja o mečevima sa Španijom i Češkom, misleći da ovo mora da bude lako. Na prethodnim mečevima, kada god dobijemo neki poen, ili napravimo baš dobar blok, to je bila baš eksplozija oduševljenja. Danas se to prihvatalo kao nešto normalno, uopšte nismo imali ritam koji nas je kratio prva dva turnira", rekao je Matijašević.

Na pitanje šta očekuje protiv Španije, koja je bila bolja od Čeha, Matijašević je kazao:

"Nisam gledao taj meč, ali očito je da su Španci igrali sa jednim ili dva nova igrača, tako da treba da se pripremimo za njih. Oni nisu opterećeni bilo čim. Mislim da su Česi došli kao preveliki favoriti, vjerovatno su platili ceh tome. Mislim da je vrijeme u koje se igrao taj meč više odgovarao slabijoj ekipi – dodao je Matijašević.

Đorđi Demeter, selektor Mađarske, je kazao da je njegova ekipa "napravila mnogo grešaka, u prvom i trećem setu, kao i sudije u drugom.

"Da smo osvojili drugi set, ko zna...Ali, u sportu nema toga “da smo...”. Crna Gora je zasluženo pobijedila", izjavio je selektor Mađara.

Bonus video: