Budvanska rivijera u grupi sa Rešovijom, Pari volejom i Jihostrojem

Pari volej i Rešovija će prvi put biti rivali Budvana, dok je Jihostroj bio protivnik u grupi i prošle godine.
0 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Saša Jončić
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 28.06.2013. 22:25h

U petom uzastopnom nastupu u Ligi šampiona, odbojkaši Budvanske rivijere igraće u grupi C sa poljskom Rešovijom, francuskim Pari Volejom i čeških Jihostrojem, odlučeno je na sinoćnjem žrijebu u Beču.

Pari volej i Rešovija će prvi put biti rivali Budvana, dok je Jihostroj bio protivnik u grupi i prošle godine. Česi su na svom terenu slavili 3:0, dok se crnogorski šampion revanširao u Budvi sa 3:2.

"Realno, Rešovija je najjača. Pari volej se pojačao, ove godine su Goran Marić i Ivović tamo, doveli su još nekoliko igrača, tako da sigurno imaju ambicija u Ligi šampiona. Ne znam kakav je Jihostroj u odnosu na prošlu sezonu, da li će se pojačavati, da li ostaju ista ekipa ili će biti slabiji u odnosu na prošlu godinu. Naravno, u velikoj mjeri će naše šanse zavisiti od sastava naše ekipe", kaže za “Vijesti” trener Budvanske rivijere Siniša Reljić.

Rešovija, u kojem je pretprošle sezone igrao crnogorski reprezentativac Marko Bojić, prvak je Poljske u posljednje dvije godine, a 2012. godine je stigla do finala CEV kupa. Bila je vicešampion Evrope 1973. godine.

Pari volej je vicešampion Francuske (šampion je Tur), a bio je prvak Evrope 2001. godine, a godinu ranije je osvojio CEV kup.

Najzad, Jihostroj je prošlu sezonu završio kao drugi u Češkoj, iza Ostrave, a najbolji rezultat na evropskoj sceni češki tim je ostvario 1998. godine, kada je stigao do finalnog turnira Kupa CEV i završio na četvrtom mjestu.

"Što se prolaza u narednu rundu, mislim da postoje realne šanse ako se napravi ekipa slična prošlogodišnjoj, i naravno ako se na vrijeme počne sa pripremama, a ne kao prošle godine. U principu, grupa je dobra, možda i lakša nego prošle sezone, pošto je Berlin bila jako dobra ekipa. Pari volej je nova ekipa, da li će uspjeti da se “skockaju” za ovu godinu, vidjećemo. Ponavljam, zavisi od sastava naše ekipe, jer mi, trenutno, faktički imamo tri igrača pod ugovorom", dodao je Reljić.

Sedam prvoplasiranih i pet drugoplasiranih ekipa izboriće plasman u narednu rundu. Takmičenje po grupama počinje 22. oktobra, a završava 18. decembra.

Sastav grupa

Grupa A

Pjaćenca (Italija), Tur (Francuska), ACH volej (Slovenija), Marek Union (Bugarska)

Grupa B

Belogorje (Rusija), Noliko (Belgija), Olimpijakos (Grčka), Ostrava (Češka)

Grupa C

Rešovija (Poljska), Pari volej (Francuska), Budvanska rivijera (Crna Gora), Jihostroj (Češka)

Grupa D

Trentino (Italija), Arkas (Turska), Berlin (Njemačka), Lucern (Švajcarska)

Grupa E

Lube Maćerata (Italija), Zenit (Rusija), Posojilnica (Austrija), Lokomotiva Novosibirsk (Rusija)

Grupa F

Jastržebski (Poljska), Halkbanka (Turska), Konstanca (Rumunija), Hipo Tirol (Austrija)

Grupa G

Zaksa (Poljska), Roselar (Belgija), Fridrihshafen (Njemačka), Galatasaraj (Turska)

Bonus video: