Izgorjela kuća Murića u rožajskom selu Stupa

„Vatra je za oko 30 minuta progutala skromno pokućstvo porodice Murić, kao i objekat čiji je prvi sprat bio od tvrde gradnje, a drugi i krov od drveta"
2 komentar(a)
Izgorjela kuća Rožaje, Avdulah Murić, Foto: Služba zaštite i spasavanja
Izgorjela kuća Rožaje, Avdulah Murić, Foto: Služba zaštite i spasavanja
Ažurirano: 28.06.2013. 13:35h

U požaru koji je izbio oko deset sati stradala je porodična kuća i sve pokućstvo četvoročlane porodice Avdulaha Murića iz rožajskog sela Stupa.

Komandir Službe zaštite i spašavanja, mr Ismet Ganić, kazao je da su vatrogasci odmah po dojavi za požar krenuli na teren, ali, s obzirom na to da je selo udaljeno od grada oko 25 kilometara i da se nalazi na samoj granici sa Srbijom, na terenu su našli samo takozvano “živo zgarište”.

„Vatra je za oko 30 minuta progutala skromno pokućstvo porodice Murić, kao i objekat čiji je prvi sprat bio od tvrde gradnje, a drugi i krov od drveta. Uspjeli smo da likvidiramo i lokalizujemo vatrenu stihiju, ali ne i da bilo šta spasimo“, rekao je Ganić.

U cilju bezbjedne intervencije, u kojoj je učestvovalo osam pripadnika Službe spasavanja sa dva vatorgasna vozila, kompletno selo je bilo isključeno sa električnog napajanja.

„Nakon intervencije, lokalitet požara predat je pripadnicima policije, u cilju sprovođenja istražnih radnji“, rekao je Ganić.

Bonus video: