Podgoričanin osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nuđenja mita policajcu

Okrivljeni je ponudio najprije 10, a zatim 20 eura Ćetkoviću da ga pusti govoreći: “pusti me jadan, evo ti 20 eura pa da idem”
1606 pregleda 0 komentar(a)
Saobraćajna policija, Policija, Foto: Zoran Đurić
Saobraćajna policija, Policija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.06.2013. 12:02h

Apelacioni sud potvrdio je presudu Dejanu M. Lakušiću (46) iz Podgorice, koji je zbog davanja mita policajcu, osuđen na tri mjeseca zatvora, uslovno na dvije godine.

U presudi sudije Valentine Pavličić se navodi da je Lakušić 22. novembra 2012. godine u Ulici Jovana Tomaševića, policajcu motociklisti Marku Ćetkoviću ponudio poklon-novac u iznosima od 10, 20 i 50 eura, da mu ne bi napisao prekršajni nalog zbog počinjenog saoraćajnog prekršaja.

Ćetković je prethodno zaustavio “golf” PG: AR 521, kojim je Lakušić upravljao, te zadržao ga do dolaska saobraćajne patrole koja je trebala da provjeri da li je vozio pod dejstvom alkohola.

Lakušića je saobraćajni policajac zaustavio jer je prošao kroz raskrsnicu kada je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo. Osim ovog prekršaja, Lakušić je vozio bez upaljenih svijetala i bez vezivanja sigurnosnog pojasa.

Okrivljeni je ponudio najprije 10, a zatim 20 eura Ćetkoviću da ga pusti govoreći: “pusti me jadan, evo ti 20 eura pa da idem”, a zatim ga policajac upozorio da tako čini krivično djelo “davanje mita”.

Ćetković je pozvao dežurnu službu da bi ga priveli, nakon čega mu je Lakušić rekao da nema toga ko će njega da privede, a potom dodao: “evo ti 50 eura , pa ja da idem”.

U tom trenutku na lice mjesta došla je interventna grupa Uprave policije , navodi se između ostalog u presudi Višeg suda.

Bonus video: